Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Szerdán kezdődik Török Márk fegyelmi tárgyalása

Szeged - Szerdán reggel kezdődik Török Márk fegyelmi tárgyalása. Az EHÖK-elnök minden érdeklődőt meghívott az eseményre. Az egyetem Keczer Gabriella sajtószóvivő útján visszautasította a politikai támadás vádját.
Szerdán reggel kezdődik Török Márk, a Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzatának fegyelmi tárgyalása. A diákelnök kedden a rektori hivatal előtt tartott tájékoztatóján minden érdeklődőt meghívott az eseményre.

Korábban megírtuk: az EHÖK elnököt többek között azzal gyanúsítják, hogy nem szabályos módon intézkedett a szociális támogatások megítéléséről, és hogy engedély nélkül rendelt el felújítási munkákat a bölcsészkaron. Ament Balázs az EHÖK általános elnöke a Dugonics téren közölte: az egyetem politikai támadást indított Török ellen. Az tájékoztatón egyébként HÖK tagok és Török barátai is részt vettek.

Az egyetem Keczer Gabriella sajtószóvivő útján visszautasította a politikai támadás vádját.
– Rendkívül felháborítónak tartjuk, hogy egy független fegyelmi tanács eljárásának megkezdése előtt Török Márk a nyilvánosság bevonásával és az ügy politikai síkra terelésével megpróbálja előre befolyásolni a tanács munkáját – fogalmazott.

Olvasóink írták

 • 17. British Petroleum 2007. december 01. 16:51
  „Ha nem a te dolgod: akkor miért szólsz bele?

  Az egy jó dolog, ha helyesen már nem tudsz írni legalább az informatikához értesz ;).

  Szóval a háttér már megvan.... hehe akkor szerinted a szoctámrerndszerben miért csak 100-an lehettek egyszerre? az etr miért dől össze folyamatosan vizsga és tantárgyfelvételkor? mert biztos megvan az inf háttér. Jaja, az etr-t -hangsúllyozom- talán ki tudja szolgálni. Na mindegy: nem vonom kétségbe hogy nagyon jó programokat tudsz írni, mert nem tudom, hogy tudsz-e (én nem tudok), de kicsit jobban ki kellene nyitni a szemedet.

  A nem nagy feladathoz: szerinted azon a hűderossz szoctámrendszeren 4 programozó menyi ideig dolgozott? én teljesen véletlenül tudom, de kiváncsi vagyok hogy te mit tippelsz”
 • 16. vicces 2007. november 30. 20:43
  „Nem az en dolgom es feladatom.
  Az informatikai hatter mar megvan.
  Ez egy informatikusnak,nem nagy feladat ha meglenne az akarat az EHÖK részéről, akkor nem lenne több mint 1hét, tudod én TTIK és vagyok és értek az informatikához:)
  Támogassad, ugy se meri meg csinalni az EHÖK:)”
 • 15. Brit Kőolaj 2007. november 30. 11:45
  „Ha megcsinálod az etr-es felületet, meg a hozzá való dokumentációt, meg az informatikai hátteret, meg letárgyalod az etr gazdáival, meg a lebonyolitáshoz szükséges apparátust is biztosítod, ám legyen ÉN leszek az első aki támogatni fog! ;)”
 • 14. Vicces 2007. november 29. 22:52
  „Igy van! ez látszik is, te tényleg MÁrk hivő vagy és ha azt mondja hogy ugorj a kutba te beleugrsz.
  Ez most nekunk jo?
  :)

  "Anyu nem lesz semmi baj, végre kirugjak"
  Az SZTE EHÖK elnöksége akik havonta több ezer forintot visznek haza a tagságok miatt, tamogatjuk MÁrkot, mert Márk nevezi ki a HÖK elnökünket,( még akkor is ha aHÖK tagok előzetesen közlik vele, hogy nem azt az illetőt szeretnék és leis szavazzak) és ő dönt arról, hogy ki felügyelje a a HÖK választásunkat az EHÖK FEBrévén.(Ő jelöl a FEBbe)

  Természetesen lét elemünk, hogy jobban legyünk a FEBbel, mert , mi lenne ha az ETRen keresztul lenne a választás? Nem tudnánk ki nyerné meg?
  Tiszetlet azoknak akik mertek tartozkodni, bar sajnaljuk is oket, mert jovore nem lehetnek HÖKösök sajnos nem fognak rájuk elegen szavazni?


  Tudod mit, azt hiszed megvalasztananak egy ETR-es szavazasban is?

  Legyetek Bátrak CSAK ETRen keresztül lehessen szavazni a HÖK tagokra, na bevallaLJATOK??

  :)))
  kétlem.

  Na
  LEgyen egy olyan választás amit nem a FEB felugyel:)
  Ugy-e hogy ugy nem mernetek kiallni egy valasztasra?
  :)))))))))))))”
 • 13. British Petroleum 2007. november 27. 09:29
  „Én meg elcsíptem a fegyelmi bizottság elnökének egy telefonbeszélgetését: gyerekek küldjétek fel a megbízható hallgatóitokat phd-seiteket, szakdolgozóitokat a fórumokra aztán húzassátok le azt a Török gyereket a béka feneke alá. jutalom nem marad el: esetleg egy-két tanársegédi állás, vagy 5-ös államvizsga...
  ugye milyen életszerű kedves PG :S ??

  Egyébként én meg őszintén támogatom TM-et!”
 • 12. PG 2007. november 21. 23:14
  „Elcsíptem TM egyik telefonbeszélgetését: "GYerekek, menjetek fel a fórumokra, ahol a hírről szó esett, és írjatok a javamra, engem mentesítő, és támogató hozzászólásokat...".

  Akkor itt is ez megy? Mert én nem hiszem el, hogy komolyan van ennek a nyápicnak támogatója. Őszinte támogatója.

  PG”
 • 11. kult 2007. november 21. 17:09
  „nem értem: azért rúgják ki, mert nem teljesít. vicces vagy :)”
 • 10. nem értem 2007. november 21. 16:44
  „Kedves SB!

  A hozzászólásod arról tanúskodik, hogy te buta vagy. Nehéz úgy tanulni, hogy minden évben felvételizned kell egy szakra, mert folyamatosan kirúgnak.
  Ami a legnagyobb bűntetés, hogy elveszik 4 szakodat, mert dohányoztál.
  Véleményem szerint ez szánalmas.”
 • 9. kispista 2007. november 21. 16:39
  „Én csak annyit tennék hozzá, hogy hajrá védd a hallgatói autonómiát, mert ez már nevetséges. 30 000 járnak erre az egyetemre és nem hiszem el, hogy ilyen megtörténhet a 21. században. Dohányzásért fegyelemi... üdvözlöm az egyetem vezetőséget:).”
 • 8. HNL 2007. november 21. 14:46
  „Fiatal politikusokat a HÖK-be!”
 • 7. copypaste 2007. november 21. 10:53
  „minden tiszteletem a fórumokba előre megírt szövegeket beillesztgető embereknek. kreativitásotok lenyűgöz.”
 • 6. PG 2007. november 21. 07:02
  „nyuszatka, hidd el nem alaptalanok a vádak. a férjed meg jobban tette volna ha hallgat rád”
 • 5. nyuszatka 2007. november 21. 06:55
  „Amiről nincsennek konkrét információitok, arról nem kellene véleményt alkotni.
  Sok - tisztességes - munka, kevés pénz: ez az e-hök elnökség rövid jellemzője.
  Én igyekesztem a férjemet lebeszélni róla, mert már évek óta beleláttam a hök működésébe - egyáltalán nem "éri meg" úgy, ahogy ti gondoljátok...
  N”
 • 4. SB 2007. november 20. 20:32
  „Kedves Márk és Rajongói!
  Személy szerint szégyennel tölt el, hogy egy megélhetési álegyetemista képviseli az érdekeimet.
  Nem tartom ésszerűnek, hogy aki hallgatóként nem tudja megállni a helyét, vagyis nem képes éveken keresztül felső évfolyamokba lépni, képes legyen az érdekeimet képviselni.
  Egy egyetemista munkája elsősorban a felsőfokú tudás és mentalitás megszerzése. Az, aki maga sem rendelkezik ezzel, de még nem is törekszik ennek elérésére, alkalmatlan arra, hogy egy felsőoktatási intézmény hallgatója legyen.
  A magánéletben elhangzott és elhangzó kijelentéseid pedig, bár nem értelmezendők közéleti megszólalásként, egész személyiséged hitelét megkérdőjelezik számomra. Egy része valószínűleg vádaskodás, de a másik része sajnos nem az.
  Remélem, hogy a barátaidnak, ismerőseidnek szétküldött felhívásod, melyben megszervezted magad védelmét, nem nyomják el az ide tévedők megszólalásait!
  Csak remélni tudom, hogy az eljárás a becsületesen dolgozó (sic!) szegedi egyetemisták becsületét is segít visszaszerezni!

  A civil életben a legjobbakat kívánva,
  SB”
 • 3. PG 2007. november 20. 20:18
  „Évek óta egyetemista berkekben arról hallani, hogy a kari HÖK-ök hogyan manipulálnak a hallgatói pénzekkel, milyen gusztustalan háttérmutyik zajlanak, mégsem tett idáig ezek ellen semmit. Gondolom az egyetem vezetősége előtt is merültek fel ügyek, ezért indítványozták a vizsgálatot.
  Hozzáteszem: a HÖK elnökök mindig sértődötten utasították vissza a vádakat, miközben világos volt mindenki előtt minden.
  Másrészt pedig ne felejtsük el, hogy nem véletlen a HÖOK tiltakozása a jövőre bevezetésre kerülő FER ellen, nem a diákokat féltik, hanem a saját kasszájukat, mert a FER-rel, bezárulnak a Török Márk és barátai féle kiskapuk, vége lesz a játéknak. (természetesen nem csak Török a ludas ebben a történetben, hanem visszamenőleg még sok-sok elődje, dehát....).

  Ne feledjétek, ez ugyanugy LOPÁS, mint bármi más, ráadásul a hallgatói érdekképviseletek veszik el a hallgatóktól. Szép kis világ...”
 • 2. komahurka 2007. november 20. 17:44
  „Annyira jó volna, ha ez a fegyelmi tárgyalás, meg az egész balhé végre arról szólna, amiről a HÖK és az egyetem viszonya szól. A nagy tételben ellopott pénzekről, és itt nem az álneveken kifizetett eseti szociális támogatásokra, meg a havereknek szavazatért cserébe átutalt rendes szoctámra kell gondolni, mert az tényleg csak váltópénz. A saját részre szervezett csapatépítésekről (Zuschlag, ugyebár) kellene szóljon ez a sztori. Arról, hogy az egyetemi kiadványokat Jancsák HÖK-elnök idejében miért kellett Tatabányán nyomtatni (nem azért mert családi/baráti und egyéb szálak fűzödtek oda?); vagy arról, hogy miért feküdt el egy olyan egyetemi belső (!) vizsgálat Nagy Zoltán BTK-HÖK elnök idejében, amely egy pár millió forint nem szabályos felhasználásáról szólt? Vagy, hogy ki mit szakított a JATE-klub nem kevés forgalmából az utóbbi időben, és hogyan számolta el azokat? Szerintem biztos vicces kis színeseket lehetne írni, bár azt is meg merem kockáztatni, hogy a történetek jó részének nem kevésbé mulatságos fedősztorija van (értékteremtés, és hagyományápolás a jelszó, muhahaha.) Arról, hogy miért nem lép fel a látványos, csak kis odafigyeléssel is könnyen észrevehető visszaélések ellen senki? Talán csak nem azért, mert egyetlen rektor/dékán/alosztályvezető-helyettes úr sem meri megkockáztatni, hogy összevesszen egy olyan szervezettel, amelyiknek minden egyetemi fórumon nem is kevés - ha jól tudom negyed rész - szavazata van? Esetleg néhány cuccukban pénzzel is benne vannak a derék fiatalok? És arról is szólhatna a történet, hogy ezzel miként korrumpálnak egy újabb politikus/üzleti vezetőgenerációt? Csapó Balázs legyen a talpán, aki felvállalja az évekig tartó gönygölítést és pereskedést. Jó munkát kívánok ehhez, ellenkező esetben ott rohadjon meg az egész, ahol van. Üdv: egy ex-egyetemi polgár.”
 • 1. Török_Márk 2007. november 20. 15:47
  „Sajtóközlemény

  ,,ANYU NE FÉLJ, NEM LESZ SEMMI BAJOM"

  A Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzatának (SZTE EHÖK)
  sajtóközleménye

  Az SZTE rektora fegyelmi eljárást kezdeményezett Török Márk, az SZTE EHÖK elnöke, a HÖOK elnökségi tagja ellen. Badó Attila rektorhelyettes ezt az egyetem legutóbbi szenátusi ülésén jelentette be, de csak azt követően, hogy Török Márk a HÖOK elnökségének budapesti ülésére távozott, így védekezésre már nem nyílt módja.

  A fegyelmi eljárás alapjául Badó Attila a következőket jelölte meg

  "A rendelkezésre álló információk és iratok tanulsága szerint Török Márk az Egyetemi Hallga-tói Önkormányzat elnökeként Dr. Szabó József Sportközpont-vezetővel szemben emberi méltó-ságot, személyiségi jogokat sértő módon viselkedett. Egy számla aláírásának megtagadásával kívánt előnyöket kikényszeríteni, mellyel megsértette az Egyetem érdekét, jó hírnevét."

  Valójában a sportközpont-vezetővel az EHÖK-nek van vitája. Ennek tétje, hogy érdemben beleszólhatnak-e a hallgatók annak a pénznek a felhasználásába, melyet a sportköz-pont a hallgatói normatíva terhére kap. A számla megtagadása pedig nem jelent mást, mint a Felsőoktatási Törvényben az EHÖK-nek biztosított egyetértési jog gyakorlását.

  "Török Márk az Egyetem hatályos szabályzatát figyelmen kívül hagyva intézkedik a hallgatói normatíva egyes hallgatói támogatások, így különösen a szociális ösztöndíjra jogosultság megítélésében."

  A valóság ezzel szemben az: a támogatásokkal kapcsolatban az egyetem közalkalmazottai gyakorolnak törvényességi felügyeletet, és intézkednek a kifizetésekről. Az Egyetem utalta a novemberi ösztöndíjakat, így feltételezzük, hogy azt az Intézmény is törvényesnek találja, ahogy eddig sem kaptunk ellenkező információkat, a kapcsolat az utalásokat végző alkalmazottakkal kimondottan jó és együttműködő.

  "Török Márk szabályzatból eredő kötelezettségeinek szándékosan nem tesz eleget, így különösen az Egyetemi Hallgatói Juttatási és Térítési Bizottság összehívásával kapcsolatban."

  Az Egyetemi Hallgatói Juttatási és Térítési Bizottság a mai napig nem alakult meg, elfo-gadott ügyrendje nincs. A bizottság elnöke Badó Attila rektorhelyettes, csak ő jogosult a bizottság összehívására, amire eddig egy alkalommal került sor, ám azt a rektorhelyettes az ülés kezdete előtt fél órával lemondta.

  "Török Márk a felsőoktatási intézményhez tartozó területek használati rendjét nem tartja be, és többszöri felszólítás ellenére dohányzik a JATIK épületén belül."

  Az EHÖK elnöke nem kapott felszólítást arról, hogy nem tartja be ezzel kapcsolatban az egyetemi házirendet, ráadásul a Tanulmányi és Információs Központ épületében, a bü-fében szabad dohányozni.

  "Egyetemi Hatósági Engedélyek nélkül rendel el felújítási munkálatokat a BTK épületében."

  A valóságban a két éve átvett, a BTK főépületének pincéjében található raktárhelyiségben működő pinceszínházról - klubról van szó, ahol szakestek, színházi előadások zajlanak.

  A fentiek alapján minden okunk van feltételezni, hogy egyetem - politikai támadás érte az EHÖK elnökét. Az EHÖK elnök bizalmi szavazást kért maga mellett, amit ellenszavazat nélkül 32 igen 6 tartózkodás mellett meg is kapott.

  A fegyelmi tárgyalás nyilvános 2007. november 21.-én és 23.-án 8 óra 30 perces kezdettel a Tisza Lajos Krt. 54. sz. alatti (ÁJTK) épület fszt. 11. szobában kerül megtartásra, ahová az EHÖK elnöksége testületileg vonul ki.

  2007. november 20.

  AZ SZTE EHÖK elnöksége”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emléktábla avatás id. Szabó Géza ötvösmester emlékére

Szeged - 2007. november 23-án, pénteken 15.00 órakor emléktáblát avatnak Szabó Géza szegedi… Tovább olvasom