Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Szerdától látogatható az Interaktív Természetismereti Tudástár

Két év alatt több mint 160 millió forintból, 137 millió forint uniós támogatással elkészült a szegedi egyetem Boldogasszony sugárút 6. szám alatti épületének második emeletén az Interaktív Természetismereti Tudástár (ITT).
Az új kiállítás szerdától látogatható. Kedden Galambos Gábor, az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar dékánja, Ilosvay György adjunktus, az ITT vezetője és Viskolcz Béla főiskolai tanár mutatta be.

A Tudástár három elemből tevődik össze: a kiállításból, a bemutató órákból és a „Próbáld ki laboratórium"-ból. A kiállításon főiskola több mint 130 éve gyarapodó gyűjteménye méltó térben látható. A herbárium és az állattani gyűjtemény, amely mintegy 10000 fajt tartalmaz, 2000 óta a Magyar Kulturális Örökség részét képezi. Ezen kívül tudományos eszközöket, érdekes tárgyakat lehet megtekinteni a kémia, a földrajz, a fizika, a technika és a számítástechnika tudományok területéről. A kiállítási tér kulcsszava az interaktivitás, hiszen az információs csomópontokon informatív oktatásra, játékos és szórakoztató részvételre, kreatív közreműködésre nyílik lehetősége az érdeklődőknek.

A látogatók igény szerint választhatnak témakört (matematika, kémia, fizika, biológia, földrajz, technika, számítástechnika), amiből a kar oktatói 45 perces érdekfeszítő előadásokat tartanak.

A Próbáld ki laborítóriumban gyakorlattal rendelkező, minősített kutatók vezetésével naponta többször látványos kísérleteket végezhetnek a csoportok.A programok elsődlegesen az általános és középiskolás fiatalok számára készülnek. A Tudástár a www.tudaskapu.hu honlapon is elérhető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Arany Hangya díjas papírgyűjtők

Szeged - Idén ősszel közel 60 intézmény részvételével szervezte meg a Szegedi Környezetgazdálkodási… Tovább olvasom