Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Szerelmes szoborrongálás a klinikaparkban

Szerelmes szoborrongálás a klinikaparkban
Szerelmes üzenetet pingáltak a szegedi klinikapark egyik szobrára. A feliratot a klinikai központ azóta eltávolíttatta, és bár hasonló eset még nem történt, nem indítanak eljárást a rongálóval szemben.
Olvasónk hívta fel a figyelmünket nemrégiben, hogy érdekes módot választott valaki a szerelmi vallomásra. Egy, a klinikaparkban álló, meztelen női alakot ábrázoló szoborra írtak fel személyes üzenetet a mell és szeméremdomb közé, precízen dátummal is ellátva a bejegyzést.

A tervezésbe azonban láthatóan hiba csúszott, hiszen a helyesírásra már nem sikerült koncentrálni. Ráadásul nem is jött össze a terv, hogy örök emléket állítson a grafomán amorózó ennek a románcnak. Bár egy speciális, nehezen oldódó festékkel kenték össze a szobrot, a vallomás mégsem maradt meg az utókor számára.
 

Miután értesítettük a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központot a rongálásról, és megkérdeztük, indítanak-e eljárást az ügyben, szakembereket kértek fel, hogy tisztítsák meg a szobrot. Mint tájékoztatták lapunkat, a munka becsült költsége nem érte el a 20 ezer forintot. Hasonló eset egyébként nem történt még a klinika területén, ennek ellenére a vezetőség nem indít eljárást az ügyben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Reaktor a Tiszán: most már pontosan tudjuk, honnan hová ment a túlméretes szállítmány - fotók

Reaktor a Tiszán: most már pontosan tudjuk, honnan hová ment a túlméretes szállítmány - fotók
A sósavbontó reaktor útja az Északi-tengertől vezetett a Dunán, a Tiszán, majd a Bodrogon - hogy… Tovább olvasom