Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 21°C | 32°C Még több cikk.

Szerelmi drámát és absztrakt balettet ajánl a színház

Szeged - Érzéki és absztrakt balett, szerelmi dráma, daljáték és fotókiállítás – ezeket ajánlja újdonságként a Szegedi Nemzeti Színház februárban.
Százharmincháromszor gördült fel a függöny összesen 42 ezer látogató előtt az évad első félévében. A nézők több mint fele bérletes volt – mondta Nagy László, a Szegedi Nemzeti Színház kommunikációs igazgatója tegnapi tájékoztatóján a kisszínházban. A legtöbben – mintegy tízezren – A cirkuszhercegnőt látták, a Bunburynek pedig minden előadása telt házas volt. A legközelebbi bemutató a nagyszínházban február 15-én lesz, a közönség Toronykőy Attila rendezésében a Háry Jánost láthatja Cseh Antallal a címszerepben. A figura érte kiáltott – fogalmazott Toronykőy. Az operaénekes a darab zenei anyagával már korábban is foglalkozott, újdonságot csak a próza jelent számára.

A Pillantás a hídról című Arthur Miller-darab premierjét február 8-án tartják a kisszínházban. Hargitai Iván rendező a szerelmi drámát azoknak ajánlja, akik az árnyaltabb témákra kíváncsiak. A darab főszereplői: Gáspár Tibor, a Szegeden ezzel a szereppel debütáló Sallai Nóra és Fekete Gizi. Ugyanezen a napon nyílik a Képmutatók című fotókiállítás – a képeket a színház tagjai készítették.

A tudattalan február 29-én debütál. A Szegedi Kortárs Balett előadása két részből áll, A zöld szalont Duda Éva, a Semmi és sohát Juronics Tamás koreografálta. Juronics elmondta: az évadban két bemutatóval rukkolnak elő, a társulat arra törekedett, hogy ezek nagyon különbözőek legyenek. A Hattyúk tava „sztoris balett", A tudattalanban a tánc érzékisége és absztrakciója érvényesül.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a holnapi Délmagyarországban és Délvilágban is!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtalálták az ország legjobb vécéit: Szeged különdíjas lett

Szeged - Csütörtökön kiosztották a Magyarország legjobb vécéinek járó díjakat. Az első helyezett a győri Árkád illemhelye, a különdíjas a szegedi pályaudvar vécéje, míg a közönségdíjas Ági Mama Fecskéje lett. Tovább olvasom