Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Szerenád, bérelt gitárossal

Teljes létszámmal, harmincöt fővel és egy bérelt autóbusszal vágott neki a csütörtök estének a Radnóti Miklós gimnázium 12/D osztálya. Szerenádjukon klasszikus dalokat énekeltek tanáraiknak, de a buszban igazi bulizós nótákra is rágyújtottak a végzősök.
A radnótis osztály teljesen megtöltötte Mustárdy Lászlóné nyugdíjas tanárnő nappaliját. Fotó: Frank Yvette
Az osztályfőnöknél, Csányi Sándornál gyülekezett a Radnóti Miklós gimnázium 12/D osztálya csütörtök este. Innen busszal indultak tovább nyolc tanárukhoz, hogy énekszóval és ajándékokkal köszönjék meg nekik mindazt a tudást és segítséget, amit az elmúlt négy évben kaptak az iskolában.

A szerenád főpróbája jól sikerült. A 35 fős osztály három dalt énekelt el a tanár úrnak gitár- és rumbatök kísérettel, mégsem kaptak azonnali bebocsátást. A Legyetek jók, ha tudtok és az Ilyenek voltunk előadása után a tanár úr keze már majdnem a kapucsengőn volt, amikor felhangzott a Beatrice Nyolc óra munka című örökzöld slágere is. – Lent fogtok maradni! Nem megyek veletek! – kiáltott le osztályának viccesen Csányi Sándor, amikor a nóta „szalonképtelenebb" soraihoz értek a diákok. A végzősök mégsem rettentek meg a fenyegetéstől és az utolsó sorig elénekelték a dalt. – Nyolc-tíz számot válogattunk össze a szerenádra, mind tipikus ballagódal. Mivel nem vagyunk nagy énekes osztály, gitárost is szerződtettünk magunk mellé – árulta el Bába Zsófi, miután a népes vendégsereg végül helyet foglalt a láthatóan nem negyven főre méretezett szobában. A jeles nap alkalmából a diákok teletömték a hasukat pizzával, és végül pezsgőt is bontottak. Talán ennek is köszönhető, hogy egyből rázendítettek az Örömódára.

Ebben a felfokozott állapotban szálltak fel a bérelt buszra, ami volt földrajztanárukhoz, a Hársfa utcáig repítette őket. A buszon gyertyák kerültek elő, amiket Nusser Enikő osztott ki osztálytársai között. Újszegeden több szerenádozó csoporttal is találkoztunk: a radnótis busznak előbb egy belföldi és nemzetközi fuvarozás és költöztetés feliratú teherautóból, majd egy traktor hátuljából integettek más iskolák végzősei. A hatalmas visszaintegetések után lassan gördült be a busz Mustárdy Lászlóné háza elé. „Egyszer véget ér a lázas ifjúság" – kezdett bele a nótacsokorba az osztály. Erdei Péter, a bérgitáros az osztály elé guggolva pengette a húrokat. A sötétedésben egyre fényesebb lánggal lobogó gyertyák láthatóan meghatották a tanárnőt, aki nemrégiben vonult nyugdíjba. Egyik utolsó szerenádozó csoportját fogatta. – Érezzétek magatokat otthon, itt a süti, ott pedig az innivaló – invitálta be a szerenádozókat. – Szeretnénk megköszönni a tanárnő hároméves munkáját. Reméljük, hasznos lesz – adta át az osztály nevében az ajándékot Forrai Laura. A csomagban egy tablókép és egy hétkötetes szakácskönyv lapult, hiszen a diákok jól tudták, mennyire szeret főzni egykori tanáruk.

Az este hátralévő részében egyre-másra csendültek fel a dalok a buszban. Szatymazig, ahol az osztály rajztanárát látogatták meg, a Republicon keresztül a Száz forintnak ötven a fele kezdetű nótán át a Walt Disney rajzfilmslágerekig mindent elénekeltek az egyre vidámabb végzősök. A hajnali háromig tartó énekórát végül Deszken, a matematikatanárnál fejezte be az egy percre sem fáradó lelkes társaság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dobson itt és ott

Hétezer kilométert autózott április eleje óta Dobson Tibor az árvízi védekezés kapcsán. Az Országos… Tovább olvasom