Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Szeretetből készül a Tappancs plakátja

Szeged - Nati, Michelle, Góré, Peggy és Mudi. Ők a Tappancs Tanya állatmenhely vadonatúj sztárjai. Az 5 kutyus szerepel ugyanis januártól a Tappancs Alapítvány plakátján.
Az alapítvány nonprofit szervezet, elsősorban az adózók 1%-os felajánlásából tartja fent magát, ehhez kérnek segítséget minden állatbaráttól, ezt hirdetik majd plakátjukon is.

– Minden adománynak, felajánlásnak nagyon örülünk, ilyen például ez a fotózás is. Buknicz Tímea ugyanis az állatok iránti szeretetből, teljesen ingyen készíti a portrékat az állatokról – hallottuk Szerencsés Tilla kuratóriumi tagtól.

 Buknicz Tímea kutyportrét készít. Bármilyen felajánlás jól jöhet, most épp a fotózás. Fotó: Frank Yvette
Buknicz Tímea kutyaportrét készít. Bármilyen felajánlás jól jöhet, most épp a fotózás.
Fotó: Frank Yvette

Megtudtuk: csipet kapott az 1000. kutya is a menhelyen. – Karácsony közeledtével mindig megtelik a tanya, megnő a beadott kutyusok száma. Ilyenkor azt tanácsoljuk mindenkinek, hogy jól gondolja meg az örökbefogadást, rengeteg állatot hoznak vissza. A kuratóriumi tag kiemelte: a hidegben fokozottan figyeljünk a szabadban tartott ebekre.

Olvasóink írták

 • 3. Kismancs73 2011. november 30. 20:57
  „Nagyon hálás vagyok a "Tappancsosoknak"...Segítséget kértem tőlük és kaptam is. Találtam egy kóbor kutyust,ideiglenesen befogadtam és szinte egy héten belül kiderült,hogy nagyon súlyos betegsége van. Nem tudtam volna állni a gyógykezelés, műtét,oltások költségeit... Támogatást kértem és kaptam! A kis négylábú barátom pedig...felgyógyult és egészséges boldog kutyus! Igaz, ennek már két éve, de a lényegen mit sem változtat..........”
 • 2. fagabi 2011. november 30. 14:55
  „1: mert nagyjából ilyenkorra nőnek meg akkorára az ősszel született kölykök, hogy már zavaró a "családjában". Mert általában november-decemberre fordul igazán hidegre az idő, és egyre kellemetlenebb kijárni a kiskertbe megetetni a kutyát (és belegondolnak, hogy még karácsonykor is, ezért inkább kitessékelik a kapunk, és lezárják a kertet.).
  Mert karácsony környékén az emberek érzékenyebbé válnak, és a hetek-hónapok óta a környékükön kóborló kutyákon segítenének, és a segítség ebben merül ki, hogy bejuttatják a menhelyre. Az utcán csonttá fagyott, kiéhezett kutyák legalább jóllaknak a menhelyen, és meleg szalmás kutyaházakban aludhatnak.
  Ezzel szemben az örökbefogadás csökken, mert majd tavasszal (ami egy kerti kutyánál végül kívánatos is, hogy nyáron a jó időben össze tudjanak szokni), mert jön a karácsony, és még szigorúbban adunk örökbe.”
 • 1. macs 2011. november 30. 11:21
  „"Karácsony közeledtével mindig megtelik a tanya, megnő a beadott kutyusok száma."
  MIÉRT?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Köd öntözi a vetést

Erőlködik a gabona. Olyan szárazság van a megyében augusztus óta, hogy alig bír kibújni a földből. Tovább olvasom