Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Szerették a gyerekek az Ozt

Szeged - Álom és valóság keveredett az újjáformált Oz, a csodák csodája című mesemusicalben, amelyet a XI. Szegedi Várjátékok gyermeknapjain láthatott a közönség.
Játékos, pörgős és vicces előadást hozott létre a Szegedi Pinceszínház társulata a színházi tábor gyerekeivel kiegészülve: a XI. Szegedi Várjátékok gyermeknapjain esténként az Oz, a csodák csodáját vitték színpadra.

– Ez egy olyan variáció, amely próbál hű maradni a meséhez, de keretjátékba, álomképbe teszi. Dorka nemcsak az élete szereplőit álmodja bele, hanem a körülötte lévő valóság tárgyait is. Gramofontölcsért álmodik a mumpicok fejére sapkának, és a lakásban lévő indiánmaszkot álmodja meg a gonosz boszorkánynak – mondta Janik László rendező, a darab szövegének írója a szombati előadás előtt. A főleg gyerekekből és szüleikből álló népes közönség már nagyon várta a kezdést.

Pörgős, humoros előadást láthatott a közönség. Fotó: Karnok Csaba
Pörgős, humoros előadást láthatott a közönség.
Fotó: Karnok Csaba

Majd jött a vihar, szél kerekedett – nemcsak a sztoriban, a valóságban is. A Dorkát alakító 11 éves Tari Stefánia ügyesen megállta a helyét főszereplőként, kiválóan együttműködött mind a profi színészekkel, mind a tömeget – mumpicokat, varjakat, pipacsmezőt és egyebeket – játszó gyerekekkel. Kalandos útja során Dorka találkozott a butuska Madárijesztővel (Varga Bálint), a Bádogemberrel (Kancsár József), a félénk Oroszlánnal (Rácz László) és Gildával (Papp Gabriella). A nyugati boszorkányt Kancsár Orsolya, Ozt Janik László keltette életre. A szárnyas majmok vezetője, Balog Antal gyerekszereplő is odatette magát.

Mindenkit megmosolyogtatott a mai elemekkel tarkított előadás: az Oroszlán rappelt, Smaragdvárosba pedig csak zöld keretes napszemüvegben léphettek be Dorkáék. A látványos mesemusical, amelynek zenéjét Varga Bálint szerezte, hamar elnyerte a gyerekek tetszését, a végén már együtt énekelték a színészekkel: „Indulj bátran, elvisz az út / Ha rémít a félsz / El sose érsz vele, bárhova mész..."

Olvasóink írták

  • 1. kozveszelytelen 2013. július 03. 18:59
    „Ozt az enyéim is szeretik, sok mesét néznek. Kedvenc csatornájuk a megamax, imádják. A csatorna játéka nagyon tetszik, láttátok? http://redir.ec/kunadam”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ilonka nénit Auschwitz kapujáig hurcolták

A szegedi és Szeged környéki zsidóság deportálásának 69. évfordulójára koszorúzással emlékeztek vasárnap a téglagyári gettó helyén Tovább olvasom