Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Szeri István: Gellért Szabadidőközpont

Mi a kedvenc helye? – kérdezzük Szeged és Csongrád megye lakóitól, közszereplőktől, és olyanoktól is, akik nem közismert emberek. Városrészt, utcát, épületet, intézményt, kocsmát, parkot, akár járdaszigetet is megjelölhetnek, de meg kell indokolni a választást.
Fotó: Gyenes Kálmán
A sportpályákon szinte egész nap pattog a labda. Fotó: Gyenes Kálmán
Mi a kedvenc helye? – kérdezzük Szeged és Csongrád megye lakóitól, közszereplőktől, és olyanoktól is, akik nem közismert emberek. Városrészt, utcát, épületet, intézményt, kocsmát, parkot, akár járdaszigetet is megjelölhetnek, de meg kell indokolni a választást. Reméljük, érdekességeket – személyeket és helyeket – ajánlhatunk így olvasóink figyelmébe, és azt is, hogy amikor befejezzük, többet tudunk egymásról és a helyről, ahol élünk.

– Hetente kétszer járok teniszezni, de ha tehetném, mindennap játszanék – vallja Szeri István, a Tisza Volán Zrt. vezérigazgatója, a Tisza Volán SC társadalmi elnöke, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. – Szegeden számos kiváló sportpályát találtam, de a voksomat végül az újszegedi Gellért Szabadidőközpont mellett tettem le. Télen ide járok, nyáron pedig a Tisza Volán sporttelepén játszom. A tenisszel viszonylag későn, felnőtt fejjel kerültem kapcsolatba, de rájöttem, ez egy kortalan sport, találkoztam már 80 feletti partnerrel is. További előnye, hogy társasjáték, legalább ketten kellünk hozzá, de akár négyen, sőt: hatan is játszhatunk.

– Már húsz éve is van annak, hogy először hívtak a barátaim az újszegedi teniszpályára. Emlékszem, akkor még a teniszegylet birtokolta ezt a területet, egy fólia fedte csupán. Később Gellért Ákos vásárolta meg és egy minden igényt kielégítő sportkomplexumot hozott létre itt. A Gellért mellett számos érv szól: nagy gondot fordítanak a karbantartásra és folyamatos felügyeletet biztosítanak az amúgy is kifogástalan minőségű pályák mellett. Ráadásul élénk társadalmi élet helyszíne is a szabadidőközpont: a büfében vagy a társalgóban mindig akad egy-egy ismerős.

T. G.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új világ – hangulatképek a kulisszák mögül

Ami a nézők számára könnyed, nyáresti szórakozás, az a szereplőknek embert próbáló, kemény munka. A… Tovább olvasom