Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Szeviép-ügy: házi őrizetbe került az összes Szeviép vezető

A Szeviép-ügy első, és harmadrendű vádlottját is házi őrizetbe helyezte a bíróság.
Házi őrizetbe helyezte a Szeviép-ügy első- és harmadrendű vádlottját a Szegedi Törvényszék másodfokú tanácsa – értesült a Délmagyarország. Az ügy elsőfokú ítéletének kihirdetésekor az ügyész már kérte ezt, de akkor a bíróság elutasította az indítványt. A másodrendű vádlott pedig egy másik ügy miatt van házi őrizetben, ezen nem változtatott a bíróság.

A Szeviép korábbi vezetőit csődbűntett miatt ítélték el, tavaly novemberben. Az első rendű vádlottat, 5 év 2 hónap fogházra, a másodrendű vádlottat 6 év börtönre, míg a harmadrendű vádlottat 5 év 2 hónap letöltendő börtönre ítélték. Mindhárom vádlott fellebbezést jelentett be, így az ítélet nem jogerős.
 
Archív fotónk a károsultak egy korábbi tüntetésén készült.
Archív fotónk a károsultak egy korábbi tüntetésén készült.

A Szeviép három korábbi vezetője azért áll bíróság előtt, mert a vád szerint ők felelősek a társaság fizetésképtelenné válásáért és a másfél milliárd forintos vagyonvesztésért – azaz csődbűntettel vádolják őket. Az ügyészség szerint a Szeviép leányvállalatainak és magánszemélyeknek, sőt más vállalkozásoknak is adott kölcsönökről ők hárman döntöttek. Ráadásul olyan vállalkozásoknak is hiteleztek, amelyek már komoly összeggel tartoztak. A cégnél egyébként kötelezően működő felügyelőbizottság tagjainak nem volt beleszólásuk a tranzakciókba. Volt olyan tag, aki a sajtóból értesült arról, hogy gondok vannak a vállalatnál. A vádban az is szerepel, hogy a kölcsönökről nem készültek előzetes pénzügyi elemzések, és még akkor is adtak hiteleket, amikor már egyértelmű volt, hogy bajban van a cég.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sehapovic Iván az amatőr zenekarokat szeretné támogatni - Egyetemre jár, közben fesztivált szervez

Sehapovic Iván az amatőr zenekarokat szeretné támogatni - Egyetemre jár, közben fesztivált szervez
Maga is megtapasztalta, milyen nehéz egy kezdő zenésznek, éppen ezért 18 évesen vállalkozást indított, hogy fesztivált tudjon szervezni. Tovább olvasom