Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Szexről és könyvekről füllentünk a randevún

Szeged - Műveltebbnek próbálunk látszani, mert igyekszünk jó benyomást kelteni– erre jutott egy brit fölmérés. Három szegedi fiatalt kérdeztünk: füllentenek-e randizás közben?
Füllentünk, hogy jó benyomást keltsünk a partnerünkben – ezt állapították meg brit kutatók. Vizsgálatuk szerint a randikon gyakran mondjuk egy-egy könyvre vagy filmre, hogy olvastuk, láttuk, csak azért, hogy jobb színben tűnjünk fel.

Három szegedi fiatalt kerestünk fel a kérdéssel: füllentettek-e már? És lelepleződtek? Fekete Beáta, a delmagyar.hu 2007-es szépe bevallotta: nem mondott igazat párjának az első találkákon. Pontosabban: inkább elhallgatott dolgokat.

– Azt mondtam, hogy minden kötelező olvasmányt elolvastam, mert cikinek tűnt, hogy magyar szakosként alig ismerem ezeket a műveket. Persze kiderült, hogy füllentettem, de nem lett belőle nagyobb baj – mosolygott a 22 éves egyetemista. Akkor bukott le, amikor Az aranyembert nézte videón.

– A párom döbbenten kérdezte, hogy „Te ezt nem olvastad?", mire én bevallottam, hogy nem – nevetett Beáta, aki másfél éve van együtt párjával, egy éve együtt is élnek. Azt mondta, a fiú neki sohasem füllentett.

Nem tapasztalt hasonlót Nagy Nikolett. A tavalyi Szeged Szépe szerint manapság nem divat a műveltséggel kérkedni egy randin. Inkább az számít a fiataloknak, hogy kinek milyen telefonja vagy autója van, vagy hogy milyen márkájú a cipője.

– Az én páromnak nem kellett füllentenie, mert ő sokat olvas. Én a Radnótiba jártam, ahol „kinézték" azt, aki nem tanult – magyarázta a 20 éves egyetemista, aki szintén másfél éve van együtt a párjával. Szerinte a fiúk gyakran hangoztatják, hogy milyen sok lánnyal volt már dolguk, és sokszor a lányok is a hasonló hódításokkal próbálnak „menőbbnek" látszani. Ez nem feltétlenül jó dolog, de nem főbenjáró bűn.

Finta Gábor, mint mondta, éppen randizós fázisban van. A Szegedi Kortárs Balett 26 éves táncosa szeret beszélgetni. Ő mindig bevallja, ha valamit nem tud, vagy nem olvasott.

– Inkább a pozitív tulajdonságok hangsúlyozása a jellemző rám, de szerintem mindenki ezt teszi. Normális, hogy jobb színben akarunk feltűnni, amikor imponálni szeretnénk a másiknak – mosolygott a fiatal balettos.

Ha szexről van szó, akkor Finta Gábor inkább szerényebb. Szerinte az a jobb, ha a témában a hölgyek is szerények maradnak, mert ha ebben a dologban kiderül a füllentés, a bizalom más téren is csorbulhat.
Normális, hogy jobb színben akarunk feltűnni, amikor imponálni szeretnénk a másiknak.

Olvasóink írták

 • 5. comet 2009. március 18. 13:04
  „szerintem jobb taktika, ha az ember "béna lúd"nak adja elő magát, vagy egyszerűen szerény marad.
  Egy megtáltosodott "kezdő" jobb benyomást tesz, mint egy közepesen teljesítő "lepedő akrobata".”
 • 4. demeterkornel 2009. március 18. 08:15
  „Azért az tök jó, hogy a DM ilyen átlagos fiatalokat kérdezett meg. :-) Az utca emberét, ahogy mondani szokás. :)”
 • 3. smalltown 2009. március 17. 22:23
  „csak azt nem ertem, hogy ehhez minek kellettek brit kutatok????”
 • 2. flexsnake 2009. március 17. 16:27
  „Addig nincs nagy baj amíg a nemi identitásról nem füllentenek :D Minden máson túl lehet lépni :D”
 • 1. IVY 2009. március 17. 16:22
  „Hajajaaaaj!
  Lehetne ezt még fokozni a végtelenségig!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Célba vettek bennünket az egészségkampánnyal

Szeged - Az egészséges életmódra hívja fel
a figyelmet a Nincs de! kampány, amely szerint a… Tovább olvasom