Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Szezonban kelendő a légkondicionáló

Néhány nap erejéig ismét visszatért a kánikula. A meleget egyre többen csak klímaberendezéssel tudják elviselni otthonukban. A gondosan kiválasztott légkondicionáló első hűvös fuvallatára akár egy hónapot is várhat a vásárló.
A panel légkondi nélkül gyakran elviselhetetlen Fotó: Schmidt Andrea
– Évek óta nem volt ekkora érdeklődés a klímaberendezésekre. Annyi megrendelésünk van, hogy a beszerelésre legalább három-négy hetet kell várnia a vásárlónak – mondja Tornyi Koppány. A Dél-Klíma Bt. ügyvezetője azt javasolja, az emberek ne várják meg a következő nyarat a klímavásárlással. Szezonon kívül sokkal több akcióval és alacsonyabb telepítési költséggel juthatnak a klímákhoz. – Ne júliusban, augusztusban jusson eszükbe, hogy milyen meleg van a szobában – utal az ügyvezető a klímavásárlási szokásokra.

A július elejétől tartó klímaőrületet jól példázza, hogy több típusból teljesen kifogytak. Az LG alap- és olcsóbb árkategóriás készülékeiből csak a napokban ígért újabb szállítmányt. Az ügyvezető szerint ez sem tántorítja el az embereket a vásárlástól: egyre nagyobb igény mutatkozik a minőségi, energiatakarékos, exkluzív formájú légkondik iránt. Több olyan ügyfelük is akadt, aki kétszázezer forintot sem sajnált egy berendezésre.

– Sokszor a szükség is közrejátszott a vásárlásban. Eddig leginkább pénztárcafüggő volt egy klímaberendezés megvásárlása, de az idei nagy melegben az áruhiány miatt azt vitték az emberek, ami éppen raktáron volt – erősítette meg a fentieket Hrivnák András, az Alfa-Klíma Bt. tulajdonosa. Szerelőikkel reggel nyolctól estig dolgoznak, de így sem tudnak naponta két-három klímánál többet felszerelni. Náluk kéthetes lenne a várakozási idő, ha tőlük szeretnénk megvásárolni a hűsítő készüléket.

Nemcsak beszerelni, javítani is kell a légkondicionálókat. Nincs annál nagyobb bosszúság, ha a kánikula kellős közepén mondja fel készülékünk a szolgálatot. – Sok igénytelen klímaberendezés került be az országba, ráadásul nem is szakemberekkel szereltették fel azokat a tulajdonosok. Az új beszerelések mellett nem könnyű szabad időpontot találni a javításokra. Utóbbi általában ötezer forint plusz anyagköltségbe kerül – mondta Dudás János. A Szuper Elszo '57 Kft. vezetője azt javasolja, klímaberendezést ötvenezer forint alatt – innentől kezdődik egy jó minőségű berendezés ára – ne vásároljunk. Lehetőleg közismert márkájú légkondit vegyünk. Ezeknek biztosan van márkaképviselete az országban, így javítása és esetleges alkatrészcseréje is könnyebben megy majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napba öltözött Mária visszatért

Több mint félszáz esztendeje távolították el a szegedi alsóvárosi templom elől a felbecsülhetetlen… Tovább olvasom