Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Szezonnyitó Rotary-bál

A Szent-Györgyi Albert Rotary Club rendezvényével kezdődött meg az idei báli szezon szombaton Szegeden.
Fotó: Segesvári Csaba
A Szent-Györgyi Albert Rotary Club rendezvényével kezdődött meg az idei báli szezon szombaton Szegeden. A nagyszabású jótékonysági estélyen 380-an vendégeskedtek a Forrás Szállóban – a gazdasági, tudományos élet jeles képviselői, cégvezetők, egyházi személyiségek, sportvezetők, egyetemi oktatók, orvosok, jogászok.

A Rotary-bált Lakatos Jenő soros elnök nyitotta meg. Mint mondta, a Rotary szellemiségéhez – mely szerint a tagok nem érvényesülni, hanem szolgálni szeretnének – idén is méltó a klub, hiszen most is rászorulóknak tudnak segítséget nyújtani, méghozzá a tavalyi bál bevételéből. Ez alkalommal a szegedi Tabán Általános Iskola kétmillió forintot kapott az intézmény akadálymentesítésére. A szegedi gyermek-szívsebészeti centrum 780 ezer forintot kapott egy, a csecsemő- és gyermekszívműtéteknél nélkülözhetetlen műszer megvásárlására, ez az összeg az első havi lízingdíjat fedezi. Egymillió forinttal támogatták a csángó iskola magyar nyelvű oktatását.

Horgas Eszter fuvolaművész volt a bál vendége
A Rotary Club bálján részt vett többek között Szabó Gábor rektor, a rendezvény egyik védnöke, Szentgyörgyi Pál alpolgármester, Szeri István, Dervarics Attila, Kővári Árpád, valamint Bogáts Gábor szívsebész, Markovits Zsolt főrabbi. A vendégsereget Horgas Eszter fuvolaművész szórakoztatta csodálatos muzsikájával.

A több tucat féle ételt Bálint Ferenc világbajnok mesterszakács prezentálta. A vendégek előételként szarvasgombás libamájterrint, tatárbifszteket kóstolhattak, ezt követte a borleves és a szarvasraguleves, majd nyolc főételből választhattak, mint például a szarvasgomba vargányával, egészben sült kacsa és malac.
Természetesen nem maradhatott el a sajt- és gyümölcstál és a tortasziget sem.

A Rotary Club tagjainak báli mulatsága hajnalig tartott.

Domonkos András (Lombard) és Németh István (IKV) is feleségével táncolt
Szeri István (Tisza Volán) és párja

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Korántsem lecsószezon

Új sorozatunkban – természetesen a teljesség igénye nélkül – olvasóinkat a vásárlásban… Tovább olvasom