Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Szili Katalin kontra Szabó Bálint

Szeged - Május 19-ére halasztották ma a Szegedi Törvényszéken annak az ügynek a tárgyalását, amelyben Szili Katalin 2,5 millió forint nem vagyoni kár megtérítését követeli Szabó Bálinttól. A téma: ki vett részt az őszödi beszéd kiszivárogtatásában?
– Nevezze meg, ki „a Katalin"! – többször is elhangzott ma Petrik Péter ügyvéd, a felperes Szili Katalin volt házelnök jogi képviselőjének szájából ez a felszólítás a Szegedi Törvényszék tárgyalótermében. Lakatos Péter tanácsa tárgyalta azt az ügyet, amelyben Szili – aki nem jelent meg – személyiségi jogi perben nyilvános bocsánatkérést és 2,5 millió forint nem vagyoni kár megtérítését követeli Szabó Bálint egykori DK-s politikustól annak a Heti Válaszban tavaly május 23-án megjelent interjúja miatt.

Az ugyanis jó hírét sérti. Szabó azt nyilatkozta: ott volt a kalandor Rózsa-Flores Eduardo lakásán, látta „Katalint, Imrét és Ferencet", akik az őszödi beszéd hangfelvételét hozták el.

Szabó Bálint kijelentette: nem nevezi meg, ki a Katalin. A Szabó képviseletében eljáró Bárándy György ügyvéd pedig azt mondta, ilyen esetben a felperesnek van bizonyítási kötelezettsége.

Noha Szabó Bálint későbbi szereplései során teljes nevén emlegette Katalint, a per tárgyát képező Heti Válasz-cikkben csak a keresztnevet közölte.

Mivel az alperes nem tagadta és nem is bizonyította, hogy az általa megnevezett személy megegyezik a felperessel, a személyiségi jogi pert a bíró május 19-ére halasztotta, a felperest pedig felkérte, hogy gyűjtsön össze minden anyagot, amely igazolja, hogy az elhangzottak Szili Katalin jó hírét sértik.

Szabó Bálint tanúként kívánja megidézni azokat a közszereplőket, akiknek bármilyen közük lehet az őszödi beszéd kiszivárogtatásához. A tanúk között van a felperes Szili Katalin mellett Szekeres Imre, Baja Ferenc, Puch László, Kiss Péter, Gyurcsány Ferenc, Bíró Márk, Kósa Lajos, valamint Orbán Viktor miniszterelnök is.

2006 szeptembere

Az MSZP-frakció előtt 2006. május 26-án tartott beszédet Balatonőszödön Gyurcsány Ferenc. Az őszödi beszédről készített hangfelvételből 2006 szeptemberében, az önkormányzati választások előtt legelőször a Magyar Rádió közölt részletet, amelynek nyomán Budapesten tüntetések, majd zavargások kezdődtek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csecsebecseszett a kampányban

Nálunk ingyen etethetik és itathatják a választókat az országgyűlésiképviselő-jelöltek a kampányban.… Tovább olvasom