Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

Szili Katalint és Baja Ferencet tanúként idézték meg Szegeden

Szeged - Szili Katalin 2,5 millió forint nem vagyoni kár megtérítését követeli Szabó Bálinttól, mivel összefüggésbe hozta az őszödi beszéd kiszivárogtatásával. Hétfőn volt a személyiségi jogi per második fordulója a Szegedi Törvényszéken, amire Szilit, Baja Ferencet és Szekeres Imrét tanúként is megidézték.
Szabó Bálint minden állítása hazugság, kérem a bírót, hogy az alperest marasztalja el – mondta hétfőn a Szegedi Törvényszéken Szili Katalin volt házelnök felperesként, valamint tanúként megidézve. – Azóta folytonosan magyarázkodásra kényszerülök, holott nem voltam ott Rózsa-Flores Eduardo lakásán. Hozzátette: magánemberként, közszereplőként is gyalázzák, az általa vezetett politikai párt jelöltjei is hátrányos helyzetbe kerültek a választási kampány során.

Lakatos Péter tanácsa hétfőn másodszorra tárgyalta azt az ügyet, amelyben Szili Katalin volt házelnök – személyiségi jogi perben – nyilvános bocsánatkérést és 2,5 millió forint nem vagyoni kár megtérítését követeli Szabó Bálint egykori DK-s politikustól annak a Heti Válaszban tavaly május 23-án megjelent interjúja miatt. Az ugyanis jó hírét sérti. Ebben Szabó azt nyilatkozta: 2006-ban ott volt a kalandor Rózsa-Flores Eduardo lakásán, látta „Katalint, Imrét és Ferencet", akik az őszödi beszéd hangfelvételét hozták el, majd fideszes politikusokhoz juttatták el.

Bolívia

„Rózsa-Flores Eduardo, az őszödi ügy kulcsszereplője 2009-ben ártatlanul halt meg Bolíviában, likvidáláshoz köze volt annak, hogy része volt az őszödi beszéd kiszivárogtatásában" – jelentette ki Szabó Bálint a tárgyalást megelőző sajtótájékoztatóján. 
 
A bizonyítási eljárásban a bíró lejátszotta az ATV Egyenes beszédéjében, valamint az m1 Az estében elhangzott, Szabó Bálinttal készített interjúkat, amelyekből Szili szerint az ő személyére lehetett következtetni. Jogi képviselője, Petrik Péter ügyvéd megkérdezte Szabó Bálintot, hogy Rózsa-Flores Eduardo lakásán a felperessel találkozott-e. Szabó igennel válaszolt.

A volt házelnök kijelentette: Szabó hazudik, büntetőfeljelentést is tesz ellene. A tanúként beidézett Baja Ferenc MSZP-s politikus azt állította: sehol se volt egy légtérben, egy szobában Rózsa-Flores Eduardóval, amit Szabó állít, az minden alapot nélkülöz. Hazugnak és politikai kalandornak nevezte az alperest.

Szabó Bálint tanúként más közszereplőket is szeretne megidézni: Puch Lászlót, Kiss Pétert, Gyurcsány Ferencet, Bíró Márkot, Kósa Lajost, valamint Orbán Viktort is megemlítette. Szekeres Imrét a képviselői irodaház címén nem találta meg a hétfői tárgyalásra szóló idézés
Szabó szerint 3 hangfelvétel, valamint közjegyző által hitelesített tanúvallomások vannak a birtokában, ezeket abban az esetben tárja fel, ha Szekeres Imre is megjelenik a tárgyaláson, és ha a tanúk „hamisan tanúskodnak" a bíróság előtt. A következő tárgyalás június 30-án lesz Szegeden.

Az őszödi beszéd
Az MSZP-frakció előtt 2006. május 26-án tartott beszédet Balatonőszödön Gyurcsány Ferenc. Az őszödi beszédről készített hangfelvételből 2006 szeptemberében, az önkormányzati választások előtt legelőször a Magyar Rádió közölt részletet, amelynek nyomán Budapesten tüntetések, majd zavargások kezdődtek. Gyurcsány Ferenc a beszédben egyebek mellett azt mondta, „nem csináltunk semmit négy évig", „hazudtunk reggel, éjjel, meg este." Szabó Bálint erről a hangfelvételről állítja, hogy azt MSZP-s politikusok szivárogtatták ki és „a két nagy párt közötti konspiratív összefonódást hűen tükröző ügy".

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar - Szerb nyugdíjtanácsadó nap Szegeden

Azoknak szól, akik Magyarországon és a Szerb Köztársaságban is dolgoztak, vállalkozóként illetve… Tovább olvasom