Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Szily Nóra a nőkről - interjú

Szily Nóra televíziós és rádiós műsorvezető, de a média híradásaiban az utóbbi két évben „A kampány a valódi szépségért" elnevezésű program szószólójaként is hallatja a hangját: a természetesség és sokféleség szépségét hirdeti.
Igazi üde jelenség, sugárzik belőle a jókedv és az, hogy rendben van önmagával. A műsorvezetőt többek között arról faggattuk, hogy miként látja a mai lányok és asszonyok helyzetét.

– Honnan jött a „A kampány a valódi szépségért" ötlete?
– Amerikából indult, és 2005 őszén érkezett Magyarországra. Kit tartunk ma szépnek? Azt, aki a húszas éveiben jár, nagyon sovány, lehetőleg europid és szőke. Száz megkérdezett magyar nő közül kettő tartja magát szépnek, ami nonszensz, hiszen ennél sokkal több vonzó hölgyet láthatunk magunk körül. Igaz, a televízió, a reklámok, a címlapok bizony nem a sokféleséget dicsérik, mi viszont szembeszálltunk ezzel. Azt valljuk: mindenki érezze jól magát a bőrében, legyen ápolt, és korának, alkatának megfelelően hozza ki magából a legjobbat!

– Ha a szűk vagy tágabb környezetében körülnéz, miként látja, a nők mennyire vannak megelégedve önmagukkal?

– Azok a nők, akikben harmónia van, képesek szeretni magukat. De sokan felsóhajtanak: a világ mást vár el, mint amilyen vagyok! De talán változtathatunk ezen. Ha egy 40-es nő legyint magára, akkor gyakorlatilag az élete felére legyint! A fiatalság szerintem megőrizhető kíváncsisággal, nyitottsággal. Kell, hogy legyenek vágyaink és álmaink.


– Ön mit tesz a teste és a lelke karbantartása érdekében?
– „Ép testben ép lélek" – én erre bizonyíték vagyok –, akármennyire feszes is az életem, jár nekem heti 3-4-szer egy óra, amikor lemegyek az edzőterembe, és vagy kondizom egy edző segítségével, vagy futok, illetve a lépcsőzőgépen taposok. Közben sokszor francia CD-t hallgatok. Egy éve kezdtem el franciául tanulni, és hihetetlen öröm, hogy már meg tudok szólalni. Egy új világ tárul fel előttem. De este is vagy a nyelvkönyvekkel vagy egy regénnyel alszom el. Annyi minden érdekel, és olyan sok mindent szeretnék még megismerni.

– Mi a véleménye, mikor „jó nő" egy nő, kortól függetlenül?

– Ha nő… – mondhatnám egyszerűen. Ha azt sugározza. Ha méltósággal viseli saját magát és az életét. Azt szoktam mondani, hogy a szarkalábaimban ott van az életem összes története, a mosolyaim, az örömeim, a fájdalmaim, hát hogy tagadhatnám meg őket? „Antiage" helyett „proage": békében haladni az időben, ami megállíthatatlan. Hogy ki a „jó nő"? Sokféle, és ezt nagyon fontosnak tartom. Ne sóvárogjunk a 90/60/90-es álomméret után, mindannyian az adottságunkhoz képest tegyünk meg mindent, hogy a legjobb formánkat hozzuk. Egyenként, az egyediségünkkel lehetünk azok, külön-külön. Mindenkiben van szeretnivaló. Mindenki büszke lehet valamire, vagy tehet azért, hogy legyen mire büszkének lennie. Ehhez önismeret kell: szembesülés önmagunkkal. Vizuális világban élünk, túl sokat bámulunk kifelé, ideje lenne befelé is tekingetni. Bár tény, hogy ez nehezebb, de nincs más út. Nyilván boldog pillanat az, ha egy férfi tekintete azt tükrözi vissza, hogy szeretni való nő vagyok, sőt „csak" én vagyok az…, de erre csak akkor válok méltóvá, ha magammal rendben vagyok. Ha nem tudom önmagamat szeretni, hogy várom el, hogy más engem válasszon?

– Miért rettegnek a nők annyira az egyedülléttől? Félünk kilépni a semmibe, inkább maradunk egy rossz kapcsolatban, mert az is valamiféle kötődés?

– Bár pszichológus a végzettségem, a foglalkozásom nem az. Szerintem nagy bátorság kell ahhoz, hogy kilépjünk az ismeretlenbe, a bizonytalanságba, sokáig talán a „csendbe". Ha valaki fél az egyedülléttől, és azt magánynak érzi, az inkább marad. Én képtelen vagyok erre. Ha rossz valami, változtatok, még ha először rosszabb is jön. Eddig az életem engem igazolt.

Vida Melinda

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyelőre a szabadkai börtönben marad Karcsika édesanyja

Szeged - Egyelőre a szabadkai börtönben marad Papp Edina - Mehmet Karcsika édesanyja - és férfje,… Tovább olvasom