Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Szín 5-ös másként – Kata nyara

Szeged - Szín 5-ös fotózásunk második napján egyetlen kitűnő tanulót beszéltettünk. A baráti társaságok ideális nagyságáról, nyaralásról, tanulásról.
– Fogadjunk, hogy te szeretsz beszélgetni – szólítottuk meg Kostyák Katát a Szín 5-ös fotózás második napján Szegeden, a Technika Házában. A tipp bejött, a negyediket kitűnővel záró lányt még naiv rácsodálkozásunk – hogy lehet valaki mindenből ötös? – sem hozta zavarba.
– Amire órán odafigyelek, azt tanulás nélkül is tudom. Ilyen például a környezet, a nyelvtan, az irodalom. Azért mindegyiket átolvasom otthon, de nem tanulok órákig.
– Ha elkalandozik a figyelmed, mit csinálsz?
– Kimegyek a szobából, kicsit mással foglalkozom és utána visszamegyek tanulni. Másnap meg felelek. Ha kell.

Vakáció lévén tanulásról elég ennyi, felvázoljuk inkább egy 11 éves kapcsolati hálóját: barátok az osztályban és azonkívül is akadnak, de a szoros baráti társaság négytagú. Kata szerint a négy azért ideális szám, mert ha vitáznak, senki nem marad egyedül, ketten-ketten általában egyetértenek. A három azért nem volna jó, mert az egyikük könnyen kiközösíthető lenne. A négyest nem tervezték, Kata egyszer megbetegedett, és mire meggyógyult, Luca nevű barátnője már beújított két lányt. Kata egyszerűen csatlakozott hozzájuk.

Kostyák Kata éppen kolléganőnknek nyilatkozik. Semmi lámpaláza nem volt. Fotó: Segesvári Csaba
Kostyák Kata éppen kolléganőnknek nyilatkozik. Semmi lámpaláza nem volt. Fotó: Segesvári Csaba

A barátnők filmekről, sorozatokról beszélgetnek, de megtárgyalják azt is, hogy ki hogy néz ki a filmvásznon – vagy az utcán. Téma továbbá a divat és a négyes tagjainak kalandjai. Kata ezen a nyáron önkormányzati táborban, „médiakaland" nevű kiránduláson, rokonlátogatással és horvátországi nyaralással piheni ki az iskolaév fáradalmait. Szegedi programja is lesz, az István, a királyt nézi meg a Szegedi Szabadtéri Játékokon. A kislány olvasást is tervez a nyárra, kedvencei a tréfás történetek, például a Hét tappancs gazdája Penny sorozat és A vad focibanda.

Kedden 278 színötös kisdiákot fényképeztünk le.

Kreatívok a fotózáson

A fotózás második napján a hőség a gyerekeknek is megártott, de az is lehet, hogy csak újítani akartak. Egy kisfiú hátat fordított a kamerának és a szürke háttérrel szemben állt meg – így szerette volna ha lefotózzuk. Más kreatív módon értelmezte a kérést, hogy vegye maga elé a nevét tartalmazó lapot és egyszerűen ledobta a papírt a lába elé.

Fotózási helyszínek

Szeged (Technika Háza, Kígyó u. 4.): június 25., 12–18 óráig.
Mindszent (művelődési ház, Szabadság tér 37.): június 26., 14–17 óráig.
Mórahalom (Aranyszöm Rendezvényház, Röszkei u. 1.): június 26., 14–17 óráig.
Szentes (ifjúsági ház, Tóth J. u. 10–14.): június 27., 13–17 óráig.
Kistelek (rendezvényház, Kossuth u. 5–7.): június 27., 14–17 óráig.
Makó (Hagymaház, Posta u. 4.): június 25., 12–18-ig.
Csongrád (művelődési központ, Szentháromság tér 8.): június 30., 14–17 óráig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegeden 1 százalékos hődíjemelés lesz

Szeged - Mivel a július 1-jével bekövetkező drágulással együtt már kétszer emelték a földgáz árát, a távfűtés díja is változik. Szegeden azonban mindössze 1,2 százalékos hődíjemelés lesz. Tovább olvasom