Délmagyar logó

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Színekre fel!

Színekre fel!
A színek nem egyszerűen szépek, de fontosak is. Olyan üzenetet hordoznak, amit ha tudatosan nem is, tudattalanul biztosan megértünk. ,,Színmagyarázatunk" első része következik.
 – Hacsak nem kifejezetten excentrikus személyiség valaki – tehát nem bohém művész például –, akkor jó, ha a mindennapi öltözékében egyszerre kisebb felületeken, kiegészítőként viseli a feltűnőbb színeket – mondja Lacfi Ági üzletistílus-tanácsadó, és elmagyarázza, arra gondol, nem kezdene rögtön eperszínű nadrággal, és nem támogatná azt sem, hogy visszatérjünk a 80-as évekhez, amikor a férfiak tetőtől talpig palackzöld vagy mályvalila öltönyt hordtak. Azt viszont mindenképpen, hogy viseljünk színeket, megfelelő módon, akár még az üzleti élet szigorú keretei között is.

– A biznisz világában óvatosan kell bánni az öltözködéssel. Vannak bizonyos alapszabályok, amelyeket tilos áthágni. Az öltöny mindig szürke vagy sötétkék legyen, nyáron esetleg még a drapp árnyalatai megengedettek egyes esetekben – avat be, és elmondja, bizonyos helyzetekben az ing színével is lehet visszafogottan variálni, de ha a színek erejére támaszkodnánk, akkor a nyakkendőre és a díszzsebkendőre bízzuk a „munkát".

A sötétkék, a piros, a zöld, a lila és a szürke, ritkán a rózsaszín árnyalatai jöhetnek szóba, tudjuk meg, de nem mindegy, hogyan és milyen mennyiségben. Legközelebb, két hét múlva ezek elemzésével folytatjuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fontos a romantika?

Fontos a romantika?
Nőkkel kapcsolatos örök férfikérdésekre keressük a választ sorozatunkban. Tovább olvasom