Délmagyar logó

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

Színes a paletta az egyes körzetben

Vetélytársak lesznek az áprilisi parlamenti választásokon a várost vezető koalíció ismert politikusai a szegedi egyes körzetben. Újhelyi István szocialista alelnök MSZP–SZDSZ, Pászti Ágnes tanácsnok, frakcióvezető Centrum párti, Molnár Gyula önkormányzati képviselő, a közgyűlés Centrum frakciójának tagja pedig a Zöldek Pártja támogatásával indul a voksoláson.
Szegedet 2002 ősze óta vezeti az MSZP–SZDSZ–Centrum párt– MSZDP alkotta koalíció. A szocialisták és a szabad demokraták megállapodásának megfelelően a szegedi egyes választókerületben nem indul SZDSZ-es politikus az országgyűlési választásokon. A szocialisták a Magyar Szociáldemokrata Párttal is megegyeztek abban, hogy az MSZDP sem állít jelölteket az egyéni körzetekben. A Centrum párt viszont mind a 176 választókerületben indít jelöltet, és nem köt választási szövetséget a két nagy párttal.

– Mi különválasztjuk az országos és a helyi politikát. A parlamenti voksoláson szeretnénk megmutatni magunkat – mondta Pászti Ágnes városi tanácsnok, frakcióvezető. A szegedi egyes körzet Centrum párti képviselőjelöltje szerint nem okozott feszültséget sem a városi koalícióban, sem a Centrum frakcióban – aminek Molnár Gyula is tagja –, hogy a természetvédő és muzsikus nem centrumos, hanem zöld párti színekben indul a választásokon. Pászti szerint a négy év alatt elvégzett munka fog számítani, nem pedig az, ki húzónév és ki nem. Ezzel Molnár is egyetértett, aki elmondta, év végén még úgy nézett ki, hogy centrumos támogatással indul. Aztán másképpen döntöttem – hangsúlyozta –, mert a Zöldek Pártja talált egy komoly támogatót. Molnár nem árulta el, ki finanszírozza a zöldkampányt. Bármennyire is éles lesz a helyzet a két nagy párt versenyében, úgy gondolom – magyarázta –, hogy képviselnem kell a zöld eszmét, mert nem minden fekete és fehér ezen a világon.

– A jól működő városvezető koalíció folytatásáról az önkormányzati választások előtt kell döntenünk. A parlamenti választásokon vetélytársak leszünk – mondta az MSZP alelnöke, Újhelyi István, aki szerint a folytatás biztonságát az adja, ha szocialista képviselő győz az egyes körzetben az áprilisi választásokon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavaszias hétvége lesz

Véglegesen még nem lehet eltemetni a telet, viszont jó hír a tavaszváróknak, hogy a következő két… Tovább olvasom