Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Színészek az edzőteremből

Maugli, Sir Kán és Ká a dzsungelben – a könyv szerint – vérbeli ellenségek, az edzőteremben viszont – képünk szerint – közösen gyúrnak. Magyarázat: Maugli-Gömöri Krisztán, Sir Kán-Mátyássy Szabolcs, Ká-Járai Máté nem szeret kövér lenni, sőt még Cléante a Tartuffe-ből, azaz Janik László sem. A négy művész együtt semmisíti meg a szakmájukról kialakult tévképzetet, miszerint a színészember kényelmes fajta.
Gömöri Krisztán, Mátyássy Szabolcs, Járai Máté és Janik László izzasztja magát a konditeremben. Nagyon bírják a gyűrődést, ha ilyen vidáman végzik a gyakorlatot. Fotó: Frank Yvette
– Krisztián, ne marháskodj már, fogj meg egy rendes súlyzót, még azt hiszi az olvasó, hogy kétkilósokkal idétlenkedsz – nevet Járai Máté, és egy jól megtermett súlyzót nyom Gömöri Krisztián kezébe. – Na, most már mehet a fotó! – vezényel Máté, és a többiekkel együtt viccelődve áll modellt a képhez.

Maugli mínusz húsz

Egyikük sem most kezdte a rendszeres tornát, de Gömöri legkorábban. Nincs nehéz dolga, mert gyerekkora óta sportol: 10 évig kézilabdázott, azután asztaliteniszezett, utána meg színész lett. Ahogy mondja, ez sem egy utolsó sport. – A Maugli tipikusan a kemény fizikai megterhelést jelentő szerepek egyike. Két órán át meg sem állok: énekelek, táncolok, folyamatosan ugrálok. Tavaly, az évadzárón tudtuk meg, hogy A dzsungel könyvét felújítjuk. Három éve én játszottam a Mauglit, ezért jobbnak láttam, ha rákészülök. Közel 20 kilóval vagyok kevesebb – meséli.
Járai Máté pont az ellenkező problémával küzdött, de mostanra már megizmosodott – a Mechanikus narancsban bátran mutatta meg mezítelen testét.

Ká teste nem sokkol

– Nagyon komoly hiányosságot pótolok a kondizással, mert gyerekkoromban nem sportoltam. Már akkor tudtam, hogy színész leszek, ahhoz meg beszélni kell, meg jól játszani – gondoltam. Tévedés volt. Mostanra rákaptam az edzésre, ha egy hétig nem jövök, már hiányzik. Nem eszem zsírosat, nem iszom alkoholt, nem kávézom, és nem is dohányzom. A Mechanikus narancs egyik közönségtalálkozóján mondta egy néző, őt sokkhatásként érte, hogy a darab egy meztelen férfitesttel kezdődött. Erre Bal József rendező azt válaszolta, hogy a Máté egyáltalán nem sokkoló meztelenül. Na, ez egy igazán jó kritika volt – meséli.

A képen Mátyássy Szabolcs azért van civilben, mert neki azt írták elő az orvosok, hogy mostanában nagy ívben kerülje el az edzőtermet.

Jön a dzsungel

November 16-ától visszatér a repertoárba Geszti Péter, Dés László és Békés Pál darabja, A dzsungel könyve. A főbb szerepekben Gömöri Krisztián, Mátyássy Szabolcs, és Járai Máté mellett Jakab Tamást, Rácz Tibort, Fekete Gizit, Borovics Tamást, Papp Gabriellát, és Kiszely Zoltánt láthatják, a rendező Bal József.

Kell a jó térd és a dicséret


– A Csaó, Bambínó egyik jelenetében a földre kell esnem, mindig ugyanarra a pontjára a térdemnek... Az orvos, miután 4-5 fecskendőnyi vizet leszívott a térdemből, azt mondta, hogy ez még pálinkából is sok! Most pihentetem, Sir Kán szerepében ugyanis két komoly verekedésem van Mauglival, ráadásul napi két előadást tervezünk, úgyhogy kell a jó térd – simogatja meg a fájdalmas testrészt.

Janik László most kezdte – az edzést. Az igéző kék szemű művész Moliére Tartuffe-jének Cléante szerepét próbálja, ami nem kíván tőle karcsúságot, a saját hiúsága azonban annál inkább. – Elmúltam negyven. Eddig bármikor ment, hogy egy szerephez leadtam vagy felszedtem 15 kilót – már nem megy. Ráadásul szívproblémáim is vannak, óvatosan kell edzenem. Jó dolog az edzés, főleg ha az ember épségben hazaér utána és a gyönyörű felesége még meg is dicséri...

Gáti Katalin Teodóra

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megrendülve emlékeznek a szegediek Gregor Józsefre

Zarándokhellyé változott szombaton és vasárnap a Széchenyi tér, ahol a városháza előtt két napra… Tovább olvasom