Délmagyar logó

2019. 03. 27. szerda - Hajnalka 3°C | 12°C Még több cikk.

Színészesküvő Szegeden

Fergeteges hangulatú színészesküvőt tartottak szombaton délben a városházán: a Szegedi Nemzeti Színház két népszerű művésze, Janik László és Márkus Judit fogadott egymásnak örök hűséget az őket tapssal, üdvrivalgással, muzsikával köszöntő társulat jelenlétében. Ilyen a színészsors: Juditot este a színpadon már egy másik kollégája karjaiban láthatta viszont férje.
Márkus Judit Janik Lászlóval délben a házasságkötő teremben...
Janik László fekete szmokingban, csokornyakkendőben, Márkus Judit elegáns, hófehér, stólás menyasszonyi ruhában érkezett meg szombaton délben a városházára. A Szegedi Nemzeti Színház társulatának két népszerű színésze három és fél évvel ezelőtt a Jekyll és Hyde című produkció próbáin ismerkedett össze. Judit tavaly szerződött Sopronból a Tisza partjára, és egyévnyi együttélés után döntöttek úgy: összeházasodnak. Igazi színészesküvőt tartottak: a társulat jelenlegi tagjai mellett sok régi játszótársat is meghívtak. Két szeretett kollégájuk, Borovics Tamás és Mátyássy Szabolcs vállalta az esküvői tanú szerepét.

– Akár társulati ülést is tarthatnánk – nézett körbe Székhelyi József direktor a zsúfolásig megtelt házasságkötő teremben. A ceremóniát a szokásos méltóságteljes ünnepélyességgel indító anyakönyvvezető láthatóan meglepődött, amikor az első hitvesi csók közben taps, üdvrivalgás, örömfütty köszöntötte a párt, majd igazi meglepetés következett: a terem végéből megszólalt Gábor Géza szép basszusa, és a társulat tagjai kamarazenekari kísérettel elénekelték a Hegedűs a háztetőn egyik legszebb dalát, a Hajnal, alkonyt. Az ünnepeltek láthatóan meghatódtak, nemcsak az elérzékenyült vőlegény küzdött hősiesen a könnyeivel, hanem sokan a vendégek közül is...

...és este már Pataki Ferenccel a színpadon. Fotó: Frank Yvette
A pezsgős koccintás után szinte az egész társulat ott tolongott a sorban gratulálni, majd Fekete Giziék – hogy gazdagok és a termékenyek legyenek – rizst szórtak a városházáról kilépő párra. A menyasszony nagy lendülettel a háta mögé dobta a vörös rózsából készült csokrát. Az egyik kórustag volt a legügyesebb, Rácz Rita nagy bánatára. A hiedelem szerint ugyanis annak lesz legközelebb esküvője, aki a menyasszonyi csokrot elkapja.

Az új pár első útja a Széchenyi téri lottózóba vezetett, ahol bízva szerencséjükben, közösen vásároltak egy gépi ötöslottószelvényt. Szűk családi körben zajlott az esküvői ebéd, hagyományos lakodalomra nem volt lehetőség, hiszen Judit este már Tevje egyik lányát, Hódelt játszotta a Hegedűs a háztetőnben.

– Ilyen a színészlét: délben elveszem, este a színpadon már egy másik férfi karjában láthatom. Pataki Ferivel ráadásul a következő darabban, a Reviczkyben is összegabalyodnak – mondta Janik László, aki persze boldog volt, hogy felesége ezúttal is szép sikert aratott. Előadás után a színház büféjében durrantak a pezsgők. Az előző direktor, Korognai Károly és több régi színészkolléga is eljött ünnepelni. Reggelig tartó mulatozásra nem vállalkozhattak, hiszen vasárnap embert próbáló nap várt a csapatra: délután és este is játszották a Hegedűs a háztetőnt.

Bár a lottón csak egyetlen találatuk lett, Janik Laciék nem szomorkodtak: Judit a nyáron már nyert egy csodálatos utazást a Kanári-szigetekre, így a nászút örömeit már augusztusban élvezhették.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasszécsénnyel kezdődött a bontás

A vasszécsényi önkormányzat emléklapjának eltávolításával megkezdődött tegnap Ópusztaszeren a… Tovább olvasom