Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Szingapúrban is Picket fogyasztanak

Szeged - 30 százalékra kívánja erősíteni exportjának arányát az értékesítésben a Pick Szeged Zrt. – áll a vállalat tegnapi közleményében.
Jövőre 4 milliárd forinttal, 62 milliárd forintra kívánja növelni árbevételét. A minőség és az élelmiszerbiztonság szavatolására a vállalat 2011-ben közel egymilliárd forintos beruházást tervez.

Az idén várhatóan 58 milliárd forint lesz a nettó árbevétel – ez 6 milliárd forinttal marad el az előző évitől. A csökkenést Kovács László vezérigazgató a válság számlájára írja.

A Pick Szeged Zrt. idén közel 8000 tonna feldolgozott húsárut exportált külföldre, ami ezer tonnával több, mint a tavalyi mennyiség. A vállalat megkezdte az exportot Szingapúrba, míg Japánban megduplázta az értékesített mennyiséget, és Hongkongban is képviseletet nyitott. Oroszországban szintén komoly piacépítő munkát végzett.

A Pick márkanév alatt forgalmazott hústermékek belföldi fogyasztása 8-10 százalékkal csökkent 2010-ben. A minőségből azonban nem engedett a gyártó: csökkentette például a felhasznált adalékanyagok számát, mennyiségét. Újra megjelent a polcokon a Herz márkanév is. A Pick 10 terméke idén kiérdemelte a Kiváló Magyar Élelmiszer díjat.

Olvasóink írták

 • 5. LukSzusz 2011. február 18. 06:59
  „Én is más is járt már külföldön,de nem találkoztam Pick szalámival csak elvétve.
  A Pick is csak nekünk tudja eladni méregdrágán a portékáját,a hús is Szegeden a legdrágább náluk a Horgosi úti boltjukba,ráadásul a kiszolgálás sem úri.”
 • 4. becsei.sandor 2010. december 15. 14:53
  „1-re. Valóban én is több forrásból olvastam,a Szingapuri Gój Motorosok csak az igazoltan,a Hatvannégy
  vármegyéből származó,kóservágott húsárút fogyasztanak. Még azt is kikötötték,hogy a termékfeldol-
  gozásban,olyan dolgozók,akik tagjai valamely magánnyugdíjpénztárnak,nem vehetnek részt.Nehezen
  teljesíthető követelmények,de Csányi Sándor teljesíteni fogja.”
 • 3. Dorci79 2010. december 15. 13:32
  „Legalább ott azt eszik,nekünk meg marad a maradék!! :(”
 • 2. techMon 2010. december 15. 11:20
  „Hajrá Pick !
  Növekedj csak !”
 • 1. horvathi 2010. december 15. 09:56
  „Szingapúr egy nagyon szigorú rendet és következetes gazdaság politikát folytató állam (nem véletlenül cikizik állandóan a globalizmust ráerőszakolni akaró cionisták). Ennek megfelelően nagyon gazdag, az ottani lakosoknak nagyon magas életszínvonalat biztosít. Természetes, hogy ilyen jövedelmi viszonyok mellett kiváló élelmiszereket is áulnak náluk.

  Csak nálunk akarnak a globalisták a kiváló magyar élelmiszerek helyett ócska külföldi vacakokat megetetni velünk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ábrahám Gábor titka a szigor

A matematikatanároknak adható egyik legrangosabb elismerést vehette át nemrégiben a Radnóti pedagógusa, Ábrahám Gábor. Tovább olvasom