Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Színházi esték az újszegedi rendezvényházban

Szeged - A Portugállal indul a Színházi esték első évadja szeptember 15-én az újszegedi rendezvényházban. Öt bemutató, három gyermekelőadás és még számos program várja az érdeklődőket 2012 májusáig.
Első alkalommal indul önálló színházi évad a tavasszal megújult újszegedi rendezvényházban. A Színházi esték első előadása, a Portugál című, közkedvelt tragikomédia szeptember 15-én és 16-án kerül színpadra – tájékoztatott Korognai Károly művészeti vezető. A jövő májusig tartó rendezvény öt bemutatót foglal magában, amelyek közül az első egy kétszemélyes darab: Spiró György Prah című komédiája – Müller Júlia és Korognai Károly előadásában.

Műsorra tűzik még egyebek mellett Artur Mcdonagh ír szerzőtől a Leenane szépét, John Fowlestól A lepkegyűjtőt és Korognai Károly Szabadon foglak című darabját, amelyet már láthatott a szegedi közönség. A már említett művészeken kívül játszik majd például Szirbik Bernadett, Harsányi Attila, illetve Miskolcról, Kassáról és Szabadkáról is érkeznek színészek az újszegedi produkciókra.

Bérletek, információk

Augusztus 22-én, hétfőn kezdődik a jegy- és bérletértékesítés két helyszínen: az újszegedi rendezvényházban (Közép fasor 1–3.) és a Klauzál téri Filharmónia Kht.-nél. A műsorról további tájékoztatást a www.rhz.hu és a www.szinhaziestek.hu internetes oldalon találhatnak.

A szervezők szeptember második felében hirdetik meg a gyermekprogramokat: egy három előadásból álló bérletsorozattal kívánnak kedveskedni a fiataloknak. Meghívást kapott többek között Levente Péter, valamint Fabók Mariann, a Miskolci Nemzeti Színház színésze, aki A székely menyecske meg az ördög című bábelőadását hozza Szegedre.

– Nagyjából fél éve tervezzük a Színházi esték megvalósítását Molnár Csabával, az újszegedi rendezvényház ügyvezető igazgatójával. Programunk nem egy kísérlet, új színházi működést kívánunk elindítani hosszabb távra. A projekt önfenntartó, de igen nagy segítség a Csongrád Megyei Önkormányzat részéről, hogy az épületet a rendelkezésünkre bocsátja a 208 férőhelyes, impozáns színházteremmel. Nem szeretnénk konkurálni a szegedi teátrumokkal, ezért ha valamilyen ütközés adódik – például ugyanazt a darabot tűzzük műsorra –, nekünk kell kompromisszumot kötnünk – hangsúlyozta Korognai Károly.

Olvasóink írták

  • 1. lidi 2011. augusztus 17. 16:34
    „nem volt kissé korai a (PR)cikkben közzétenni a webcímeket? mert én rákattintottam, de a gazdái helyében nem dicsekednék velük, mert azt azért mégse hiszem, hogy ezek kész webhelyek lennének. Vagy igen???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bélyegtől a kurblis telefonig

Szeged - Hogy fér rá a Feszty-körkép egy bélyegre? – többek között ez is kiderül azon a… Tovább olvasom