Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Színházi szelfi a színpadról

Szeged – Mindig azok a vagányok, akik lemaradnak és eltévednek az osztálykiránduláson is – mondta tegnap délután egy fiatal lány a Szegedi Nemzeti Színházban bolyongva.
A fiatalok a középiskolások hete programsorozat részeként látogattak el a szegedi teátrumba, ahol Gyüdi Sándor, a színház főigazgatója kalauzolta körbe őket. Gyüdi azt mondta, örül, hogy az ország egyik legszebb színházépületében köszöntheti az érdeklődőket, majd röviden beszélt a város és az épület történetéről.

A királyi, azaz a díszpáholy megtekintése után, ahová nem lehet jegyet vagy bérletet váltani, a nézőteret foglalták el a szegedi gimnazisták és általános iskolások.

A királyi, azaz a díszpáholyt is kipróbálták a fiatalok. Ide nem lehet jegyet vagy bérletet váltani. Fotó: Frank Yvette
A királyi, azaz a díszpáholyt is kipróbálták a fiatalok. Ide nem lehet jegyet vagy bérletet váltani. Fotó: Frank Yvette

Míg a színpadot az Ágacska című előadás után takarították, Gyüdi tovább mesélt az impozáns épületről. A hallgatóság közül sokan meglepődtek, amikor megtudták, hogy korábban a harmadik emeleten állóhelyek voltak, így a mostani 600 fő helyett 1800 férőhelyes volt a színház nézőtere.

A színpadon leginkább a 13 tonnás vasfüggöny nyerte el a fiatalok tetszését, illetve az a számukra meglepő tény, hogy a színházi díszleteket, ha nincs rájuk szükség, egy dorozsmai raktárba utaztatják oda-vissza.

Míg a főigazgató mesélt és magyarázott, néhány lány a nem mindennapi lehetőséget kihasználva a színpadról szelfizett, azaz önmagát fényképezte okostelefonnal – közösségi oldalakra való feltöltés céljából.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magdi és a többiek

Koncertekben erős lesz a hétvége. A JATÉ-ba és a Rongyba is érdemes lesz lenézni. Tovább olvasom