Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Színjátszó ügyvéd lesz az ügyészből

Szeged - Nagy változás előtt áll Ragány Zoltán, a Pinceszínházban látható vígjáték, a Mezítláb a parkban Paulja: otthagyta az ügyészi pályát, ügyvéd lesz. Döntését szakmai okokkal indokolta.
Corie férjeként ügyvédet alakít a Szegedi Pinceszínházban futó vígjátékban Ragány Zoltán, aki úgy tűnik, ezentúl nemcsak a színpadon bújik ebbe a szerepkörbe, hanem a való életben is. Ügyészi talárját ugyanis ügyvédire cseréli. A váltás oka szakmai: a legfőbb ügyész megszüntette és a Járási Ügyészségbe integrálta a Szegedi Nyomozó Ügyészséget, ahol korábban a jogász dolgozott.

- A Nyomozó Ügyészségen nagyon szerettem dolgozni, igazán érdekes és izgalmas munka folyt ott, szerénytelenül mondhatom, hogy az országban egyedülálló eredményeket is elértem, de az új felállásban inkább nem fogadtam el a felkínált ügyészi pozíciót – fogalmazott Ragány Zoltán, aki május elsejétől ügyvédként tevékenykedik majd, és folytatja az oktatást a Szegedi Tudományegyetemen, a Büntetőjogi Tanszéken. Nem a színészet miatt váltott pályát, de mint mondta: bízik abban, hogy több idő jut majd a színházi munkára is.
 
 Ragány Zoltán Paul szerepében a Mezítláb a parkban című vígjátékban, a Szegedi Pinceszínházban. Fotó: Kuklis István
Ragány Zoltán Paul szerepében a Mezítláb a parkban című vígjátékban, a Szegedi Pinceszínházban.
Fotó: Kuklis István

– Ügyvédként az embernek magának kell kovácsolnia a szerencséjét, így ez a munkarend eltér a hivatalitól, de bízom benne, hogy azért legalább évente egyszer színpadra tudok állni egy-egy darabbal, ahogy ez már 1993 óta minden évben sikerült – mondta. Hozzátette: nagy kihívás számára ez a váltás, de ezzel lehetősége lesz megmutatni tudását más hivatásban is.

Ragány Zoltán számára a jog mellett a színészet is régi szenvedély. Már jogászhallgatóként is sokat szerepelt: többek között az István, a király című rockoperában, de a SZTEage Szegedi Egyetemi Színpad vezetője is volt egykor. A jog és a színészet sem először fonódik össze az életében: alakított már a színpadon esküdtet is a nagy sikerű Tizenkét dühös ember című  színműben.

Arra a kérdésre, hogy mennyire végleges a döntése, elmondta: a legfőbb ügyész az eljárási protokollnak megfelelően megszüntette ügyészi beosztását, de később újra pályázhat. Bár a színészet is fontos szerepet játszik az életében, leszögezte: májustól továbbra is a jog lesz az első.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegediek is segítették a gravitációs hullám bizonyítását

Szegediek is segítették a gravitációs hullám bizonyítását
Összeütközött, majd egybeolvadt két fekete lyuk még tavaly szeptemberben egy Földtől 1,2 milliárd fényévnyire lévő galaxisban. Tovább olvasom