Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 11°C Még több cikk.

Színlelt szerződések kedvezménye

Az APEH Csongrád Megyei Igazgatósága a színlelt szerződések átminősítése kapcsán lejáró mai, június 30-i moratóriummal kapcsolatban további tudnivalókra hívja fel a figyelmet.
Az a foglalkoztató, akivel szemben már volt adóellenőrzés, és a vizsgálat a munkavégzés alapjául szolgáló szerződést színleltté minősítette, a jogviszony átminősítésével és annak az adóhatósághoz történő bejelentésével mentesülhet a határozatban megállapított adó- és társadalombiztosítási kötelezettség alól. Ezen esetekben az adózónak július 31-éig az adóhatósági határozat(ok) ügyiratszámára való hivatkozással kell közölnie az adóhatósággal, hogy az érintett esetekben 2006. június 30-ától a munkaviszonyra vonatkozó foglalkoztatási jogszabályokat alkalmazza. Az érintett magánszemélyeket biztosítottként társadalombiztosítási nyilvántartásba vette, illetve a határozattal érintett, de az előzőek szerint nyilvántartásba nem vett esetekben a foglalkoztatás június 30-áig megszűnt. A bejelentések valóságtartalmát az adóhatóság utóellenőrzés keretében vizsgálja meg.

Az adóhatóság arra is felhívja a figyelmet, hogy az a június 30-áig adóhatósági ellenőrzéssel érintett foglalkoztató, aki legkésőbb ezen dátumig nem alkalmazza a tényleges munkavégzés alapjául szolgáló jogviszonyra vonatkozó foglalkoztatási szabályokat, és nem tesz eleget nyilvántartásba vételi kötelezettségének, illetőleg július 31-éig az adóhatóságot sem értesíti, a törvény által felkínált kedvezményt elveszíti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Júliustól drágulnak a gyógyszerek

Július elsejétől változnak a gyógyszerárak – többségében emelkednek. Akad olyan fogamzásgátló,… Tovább olvasom