Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Színlelt szerződések vége

Elküldték a Magyar Televízió szegedi stúdiójából is a külsősöket – összesen körülbelül hatvan embert. Egyelőre teljesen bizonytalan, kik és milyen formában készítik majd a műsorokat. Vége a „számlás" külsősök korszakának.
A szegedi városi tévéstúdióban. Ők tizenkilenc embert fölvettek. Fotó: Segesvári Csaba
Körülbelül hatvan külső munkatárs munkaviszonya szűnt meg a szegedi körzeti tévénél – információink szerint. A Magyar Televízió megvált valamennyi ilyen státusú dolgozójától. A hivatalos sajtóközlemény úgy hangzik, hogy a köztévé „reorganizációja keretében megvizsgálta a közszolgálati feladatok ellátásához szükséges humánerőforrásait". Az intézmény állományába nem tartozó munkatársakkal kötött korábbi szerződéseket május 31-i határidővel felmondták. Mindez a szegedi stúdiót is érinti, ahol – lapunk információi szerint – mintegy hatvan dolgozótól váltak meg.

A köztévé szegedi stúdiója a jelenlegi műsorrend szerint naponta háromszor sugároz híradót, hetente egyszer magazinműsort készítenek az egyes csatorna számára. Az m2-n pedig időnként szegedi készítésű kulturális és oktatási műsorokat sugároznak.

Harminc éve, 1976-ban adták ki az MTV Szegedi Körzeti Stúdiójának működési engedélyét. Azóta több mint 200 belső, és ezernél is több külső munkatárs készített itt műsort. A Magyar Televízió az utóbbi években már viszonylag kevés műsoridőt biztosított, a munkatársak elöregedett eszközökkel dolgoztak, igaz, nemrég egy teljesen új szinkronstúdiót hoztak létre.

Egyelőre nem tudni, pontosan hány embernek kínálnak új szerződést és milyen formában. Lapunk úgy értesült, a körzeti stúdiónak a korábbinál jóval kevesebb riporteri álláshelye marad – eddigi szerkesztők, vezetők is kijárnak majd forgatni.

Megkerestük Jurkovics Jánost, a körzeti stúdió vezetőjét, de ő hétfőn azt mondta, csak elnöki engedéllyel nyilatkozhat, ám nincs végleges állapot, amelyről beszélni tudna. Csütörtökön az MTV budapesti sajtómenedzsere, Csorba Mária is elzárkózott attól, hogy közölje, hány fővel működött a szegedi stúdió, hány embert küldtek el, és hány munkavállalót vettek állományba.

Annyit tudtunk meg, hogy kiemelt jelentőségű feladat számukra a regionális műsorszolgáltatás, és az MTV törekszik is ennek megerősítésére. A szegedi műsorok, feladatok egyelőre nem változnak. A szinkronstúdió kihasználtságáról, jövőjéről sem nyilatkoztak. Lapunk úgy tudja, az új stúdióban eddig egy filmet szinkronizáltak.


Alkalmazottak, menesztettek

A szegedi Városi Televízió Kht. is megszüntette a „számlás" foglalkoztatást. A legtöbb munkatárs eddig megbízási szerződéssel dolgozott, és csak nyolc állandó alkalmazottal működött a tévé. Az önkormányzat által fönntartott cég most 19 embert vett föl – mondta Csala Gabriella. Az ügyvezető hozzátette: azokkal kötöttek munkaszerződést, akik állandóan csak a városi tévének dolgoztak. Több olyan tévésnek, aki eddig is alkalomszerűen dolgozott, vállalkozói szerződést kínálnak, és egy-egy produkcióban dolgozhatnak. A városi tévénél néhány munkatársat nem alkalmaznak a továbbiakban, de Csala szerint lehetséges, hogy megbízási szerződéssel, alkalmanként nekik is kínálnak munkát. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzbírság a Sasnak

Több százezer forintra büntette első fokon az etikai bizottság a szegedi Sas patikát. Elsősorban a… Tovább olvasom