Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 20°C | 32°C Még több cikk.

Szinte az egész város megsemmisült - emléktáblát avattak a történelmi vízmércénél Szegeden

Az Ativizig vezetői közösen avatták fel az emlékművet. 140 évvel ezelőtt a város szinte teljesen megsemmisült, mondta Kozák Péter igazgató.
Az 1879-es nagy árvíz évfordulójáról az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság is megemlékezett kedden: az Ativizig vezetői az áldozatok és újjáépítők tiszteletére emléktáblát helyeztek el a szegedi belvárosi partfalon, a történelmi vízmércénél. Az eseményen Kozák Péter igazgató úgy fogalmazott, 140 évvel ezelőtt a város szinte teljesen megsemmisült. Ekkor a régi alföldi város elpusztult, de helyén egy korszerű európai város épült fel. Az Ativizig vezetői – Kozák Péter mellett Gazdag Erzsébet és Kádár Mihály igazgatóhelyettes – közösen avatták fel az emlékművet. Nagy Sándor alpolgármester elmondta: a város feladata az árvízvédelmen túl az is, hogy a Tisza-partot élhetővé, szebbé tegyék, most ezen dolgoznak.
Emléktáblát avattak a történelmi vízmércénél Szegeden - GALÉRIA. Fotó: Frank Yvette


Az ünnepség zárásaként a vízügyi igazgatóság, a város, a megyei mérnöki kamara képviselői, valamint a nagy árvízben segítséget nyújtott országok nagykövetei koszorút helyeztek el az új emléktáblánál.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Digitális nap a kamarában - korunk aranya az adat

Digitális nap a kamarában - korunk aranya az adat
Hogyan tudja biztonságban egy cég a féltve őrzött információkat? Erre a kérdésre kaphattak választ… Tovább olvasom