Délmagyar logó

2019. 03. 20. szerda - Klaudia 4°C | 13°C Még több cikk.

Sziráky Miklós jelölt

A Csongrád Megyei Bíróság jogerős döntésének értelmében a magyar állampolgárságú Sziráky Miklós képviselőjelöltként indulhat az október elsejei önkormányzati választásokon.
Az ügy előzménye: az Üllési Helyi Választási Bizottság szeptember elején úgynevezett kislistás képviselőjelöltként nyilvántartásba vette Sziráky Miklóst, ami ellen a megyei közigazgatási hivatal fellebbezést jelentett be.
A hivatal álláspontja szerint az érintett – mivel Ausztriában van az állandó lakhelye –, nem választhat és nem választható. A területi választási bizottság ezután megváltoztatta a helyi bizottság határozatát, és megtagadta Sziráky Miklós képviselőjelöltként történő nyilvántartásba vételét, ami ellen a jelölt fellebbezett.

Téves információk és félreértés alapján tegnap még azt írtuk, hogy a bíróság Sziráky fellebbezését utasította el, de éppen az ellenkezője történt: a bíróság a Csongrád Megyei Közigazgatási Hivatal fellebbezését utasította el, rámutatva, a hivatalnak nem is volt joga fellebbezni a helyi választási bizottság döntése ellen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lejárt a határidő, bírósághoz fordulnak a háziorvosok

Továbbra sem kapták meg augusztusi díjazásukat a mentőszolgálattól az ügyeletet ellátó Csongrád… Tovább olvasom