Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Szíves kampány

Bodó Imre az egyik oldalon, Ujhelyi István a másikon. Tegnap földrajzi értelemben is ez volt a helyzet – a szegedi Csillag téren.
Ujhelyi István fideszes hűtőmágnest kapott Bodó Imrétől Fotó: Karnok Csaba
Ujhelyi a kispiac avatása után rutinos politikusként körbejárta a kofákat, vett virágot, uborkát, és egy zacskó almát. Utóbbit ajándékba. A körút túlsó oldalán ugyanis Bodó Imre Barkasa parkolt, a narancsba öltözött aktivisták osztogatták ajándéktárgyaikat. A piacavatók közül egyetlen politikus, Ujhelyi ment át a túloldalra.

A szegedi 1-es választókerület riválisai mosolyogva üdvözölték egymást. Ujhelyi kivett egy almát, és mutatta, talált rajta egy kis narancsszínű foltot. Bodó válaszul egy fideszes hűtőmágnest tapasztott az MSZP alelnök ruhájára. – Ide, a szíved fölé – mondta nevetve. Bodó mágnese egyértelműen megmutatta: Ujhelyi nincs vasból. Ezért vagy sem, a Fidesz elhalmozta ajándékokkal, tollal, karkötővel, kampányújsággal. A rutinos ellenfelek mosolyogtak a kamerába, barátságosan megropogtatták egymás kezét. Közben az akció látványa odavonzott egy járókelőt.

Szécsi bácsi, aki egykor Sándor Csikarral együtt focizott, üdvözölte a két jelöltet. A sajtó képviselőit fotózásra szólította föl, pózolt a két politikus előtt, elfogadta a fideszesek meghívását egy kávéra, majd odavetette: „Akkor maga, újságíró, karcol rólam valamit?"

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kampány exvezetők nélkül

Kampányában sem a jobboldal, sem a baloldal nem használja ki a rendszerváltás után megválasztott… Tovább olvasom