Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Szoba kilátással és gyönyörű festéssel

November elején indul a licit a Belváros II-es tömb felújított lakásaiért. A beruházás október végére fejeződik be, bár a tervek szerint szeptember végére kellett volna elkészülnie. Az épületben még dolgoznak, az egyik lakást freskó díszíti.
A belvárosi bérlakásban a mennyezet is díszített Fotó: Frank Yvette
Még dolgoznak a szakemberek a Belváros II-es tömbjén, de október végére elkészül a beruházás és november első heteiben már licitálhatnak az érdeklődők a lakások bérleti jogára.

A Kelemen utca 2. és 4., valamint a Somogyi utca 17. szám alatti ház felújítása 2004. július 22-én kezdődött, és a tervek szerint szeptember végére fejeződött volna be. A munkálatokat végző Délépítő Rt. azonban alapozás nélküli falakat, rossz állapotú födémet talált a házakban, valamint a IV-es lakásban egy freskót, melynek renoválása miatt késett a beruházás.

Ebben a stukkódíszes lakásban néztünk szét: a falak kellemes halvány rózsaszín és zöld színűek, a villanykapcsolók, szaniterek már a helyükön. A szobákban parketta, a mosdókban meleg színű csempe. A festés a központ helyiség – ebédlő vagy nappali – mennyezetét díszíti.

A tömb felújítása során a 25, részben komfort nélküli ingatlanból húsz igényes lakást alakítottak ki, a legkisebb 46, a legnagyobb 104 négyzetméteres. Van a lakások között tetőtéri és kis- illetve nagy belmagasságú is – tájékoztatott Solymos László városüzemeltetési alpolgármester.

Az épület eredeti lakói közül csupán egy valaki költözik vissza a házba, a többi tizenkilenc lakásra licitálni lehet. Az árverést százezer forint négyzetméterenkénti áron indítja az IKV Rt., ahol már többen érdeklődtek az ingatlanok iránt.

Az épületből a munkálatok idejére elköltözött húsz üzlet közül tizennyolc visszatér. A további két bolthelyiség bérleti jogára ugyancsak pályázat útján lehet majd szert tenni.

A beruházás összesen valamivel több, mint 436 millió forintba került. Az összeg kisebb részét – 121 millió forintot – pályázati pénzből, a többit saját zsebből finanszírozta az önkormányzat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos karambol Kisteleknél

Egy ember életét vesztette szombaton késő este az E75-ös főúton Kistelek közelében, amikor… Tovább olvasom