Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Szobai graffitifal Kiskundorozsmán

Mesefalak létrehozásával foglalkozik a szegedi Sipos Szandra. Kisgyermekes szülők kérésére élővé varázsol bármely gyermekszobafalat. Mondhatjuk azt is: szobai graffitikat készít. Színeseket, vidámakat.
Csodálatos, falra festett mese egy kiskundorozsmai gyerekszobafalon. Szobai graffiti, mondhatnánk, ember – azaz gyerek – nagyságú kenguruval, zöldellő fával, a fán cicával, a levegőben lepkével-méhecskével, a kéklő égben napsugárral, s így tovább. Közöttük játszik a huszonhárom hónapos Laura.

– Mi a kedvenced? – kérdjük Laurát. – A cica – válaszol selypesen a csöppség, a festett fának festett ágán egyensúlyozó festett macskára mutatva. – És Pepi, a lepi – néz a vidáman csapongó lepkére.
Talán a szülők festették falra a történetet? Nem: Sipos Szandra pedagógia szakos, levelező tagozatos főiskolás az alkotó. Ez élete első mesefala. Telerajzolt jegyzetfüzeteit látva jutott csoporttársa, Nagy Katalin eszébe az ötlet: megkéri arra, fessen a falra mókás mesefigurákat. Több sem kellett Szandrának! Amúgy is imád rajzolni – tehetségét nagymamájától örökölte, s virágkötő is akad a családban, végre akadt kreativitása számára kitölthető felület. Azóta már jó néhány gyerekszoba falán láthatók tőle mesefigurák Szegeden. Mennyi időbe telik egy szobamese elkészítése? A dorozsmai mesefal egy hetébe került, de rajzról rajzra gyorsabban dolgozik. Egyébként pedig osztott figyelemmel kell rendelkeznie: első rajza készítésekor, ha nem vigyáz, a csöpp Laura, az egyszemélyes célközönség majdnem feldöntött néhány festékesvödröt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Darvasi László: Szeged a tengerben

Darvasi László sorozatában a százhuszonhét esztendeje bekövetkezett, borzasztó árvíz hőseinek és… Tovább olvasom