Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Szoborpark a szegedi belvárosban: ötven alkotás került ki a Dugonics térre - fotók

Ötven szobrot állítottak ki a Dugonics téren: Fritz Mihály és Kalmár Márton 25-25 alkotását. Harmadik alkalommal rendeznek szabadtéri szoborkiállítást, és soha egy alkotást sem rongáltak meg.
Ötven szobrot állítottak ki a Dugonics téren: Fritz Mihály és Kalmár Márton 25-25 alkotását. A SzegedART szoborpark megnyitóját szombat délután tartották, ahol Tandi Lajos művészeti kurátor elmondta, amikor az idei tematikát kitalálták, arra gondoltak: találkozzanak a hetvenesek, hiszen a két alkotó és ő is idén töltötte be 70. életévét. – Megmutatjuk hogy 70-en felül is van élet – fogalmazott.
 
Szoborpark a szegedi belvárosban - GALÉRIA. Fotó: Török János

Németh István, a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a tárlat azért hasznos, mert a turisták számára a város építészeti értékein túl a művészetéből is ízelítőt ad. A két művész egyébként saját maga választotta ki, mely alkotások kerüljenek ki a belváros szívébe. Fontos szempont volt, hogy időjárás-állók legyenek, tehát az eső és a tűző nap se tehessen kárt bennük. Műveiket augusztus 20-ig lehet megtekinteni, addig 24 órás biztonsági szolgálat és kamerarendszer őrzi a szobrokat. Igaz, az immár harmadik alkalommal létrehozott köztéri kiállítással csak jó tapasztalatok vannak: soha egyetlen alkotásban sem tettek még kárt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fosztogattak a szegedi Szabadtéri öltözőjében - telefonok, pénz, iratok tűntek el

Fosztogattak a szegedi Szabadtéri öltözőjében - telefonok, pénz, iratok tűntek el
A gyanú szerint belsős ember lopta meg a Szegedi Szabadtéri Játékokon dolgozó öltöztetőket, amíg ők… Tovább olvasom