Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Szobrok, bemutatók a kultúra napján

Himnuszunk születésnapján, a magyar kultúra napján Szegeden is gazdag a program. Ma 15 órakor a város kulturális intézményeinek képviselői megkoszorúzzák a Dóm téri nemzeti emlékcsarnokban Kölcsey Ferenc szobrát, beszédet mond Mader Béla, az egyetemi könyvtár főigazgatója.
Himnuszunk születésnapján, a magyar kultúra napján Szegeden is gazdag a program. Ma 15 órakor a város kulturális intézményeinek képviselői megkoszorúzzák a Dóm téri nemzeti emlékcsarnokban Kölcsey Ferenc szobrát, beszédet mond Mader Béla, az egyetemi könyvtár főigazgatója. A restaurált alsóvárosi Mária-szoborcsoportot Ráday Mihály ajánlja a szegediek figyelmébe ma 16 órakor a Kass Galériában. A Szegedi Nemzeti Színházban a díszünnepség 17 órakor kezdődik: ünnepi beszédet mond Botka László polgármester, átadja a Szeged Kultúrájáért díjakat, és más elismeréseket, majd a színház művészei bemutatják Bartók Béla A kékszakállú herceg vára című egyfelvonásos operáját.

A szombat az avatóünnepségeké. Az Anna-kút ünnepélyes átadása 11 órakor kezdődik, 15 órakor pedig Pukánszky Béla, az egyetem oktatási rektorhelyettese leplezi le Szécsi József karnagy emléktábláját a Ságvári gimnázium falán. A 80. születésnapját ünneplő Péter Lászlóval Olasz Sándor és Csapody Miklós beszélget 16 órakor a Somogyi-könyvtár szőregi fiókkönyvtárában.

Dante Isteni színjátékának magyar alkotók által készített illusztrációit mutatja az a tárlat, amelyet Kass János Kossuth-díjas grafikusművész nyit meg vasárnap 17 órakor az Olasz Kulturális Központban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lába kelt a Dóm téri macskaköveknek

Foltokban szedték fel a rongálók a Dóm tér díszburkolatát. A terület kezelője gyerekes poénkodókat… Tovább olvasom