Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Szociális központ épül az időseknek

Öttömös, Pusztamérges - Közel 77 millió forintos uniós támogatással épít szociális szolgáltató központot Öttömös és Pusztamérges a településeken élő idősek nappali ellátására.
Kártyacsatákkal, tévézéssel, olvasással, beszélgetéssel is tölthetik majd a napot Öttömösön és Pusztamérgesen az idősek, ha megvalósul a két település közös, mintegy 77 millió forintos beruházása, s mindkét községben megépül a szociális szolgáltató központ.

Bata Ferenc, Öttömös polgármestere elmondta: egy korábbi szolgálati lakást újítanak fel, átalakítják, akadálymentesítik. A nappali ellátást biztosító intézményt a településen és környékén élő 20–25 nyugdíjas használja majd: kocsival hozzák-viszik őket reggel és este, kapnak ebédet, különféle programokon vesznek részt.

Ilyen lesz a szociális szolgáltató központ Öttömösön. Látványterv
Ilyen lesz a szociális szolgáltató központ Öttömösön.
Látványterv

– Öregedőben van a település lakossága, ennek a korosztálynak szeretnénk minél otthonosabb körülményeket teremteni – fogalmazott Bata Ferenc. Öttömös közel 41 millió forintot nyert a beruházásra, ezt további 5 százalék önerővel egészíti ki. A támogatási szerződést várhatóan júniusban írják alá, egy év alatt valósul meg a projekt.

– A település 1200 lakosának negyede 60 év feletti. Sokan magányosak közülük – indokolja a mintegy 36 milliós pályázatot Papp Sándor, Pusztamérges első embere. – A jelenlegi szociális központunk nem felel meg a kor követelményeinek, végre felújíthatjuk. Szeretnénk egy olyan helyiséget, ahol 8–10 fő el tudja tölteni a napot. A helyi nyugdíjasklub szervezi majd nekik a programokat – mondta a polgármester, aki nyáron kezdené az építkezést. Őszre el is készülhet a központ.

– Nyugodt, békés öregkorról szeretnék gondoskodni az egész életüket végigdolgozó idősek számára – szögezi le Nógrádi Zoltán, aki a térség országgyűlési képviselőjeként segítette a településeket a közös célok elérésében.

Olvasóink írták

  • 1. kiokushyn 2010. március 24. 13:45
    „Végre egy normális kezdeményezés. Az idősek-akik végigdolgozták életüket-olyan kiszolgáltatott helyzetben vannak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

11 határsértőt, 2 embercsempészt kapcsoltak le

Röszke - Egy, kettő, három óránként lépték át illegálisan a magyar államhatárt az éjszaka folyamán a… Tovább olvasom