Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 20°C | 32°C Még több cikk.

Szociális otthonok

A szociális otthonok létbiztonságot, teljes ellátást és nyugalmat biztosítanak azoknak az idős, beteg, valamint fogyatékos embereknek, akik életkoruk, egészségi állapotuk és szociális helyzetük miatt magukról már nem tudnának gondoskodni.
A szociális otthonok létbiztonságot, teljes ellátást és nyugalmat biztosítanak azoknak az idős, beteg, valamint fogyatékos embereknek, akik életkoruk, egészségi állapotuk és szociális helyzetük miatt magukról már nem tudnának gondoskodni. A Csongrád Megyei Önkormányzatnak több és többféle intézménye van Szegeden, összesen 460 főről tudnak gondoskodni. Az otthonokba sokan szeretnének bekerülni, azonban gyakran hosszabb ideig várakozniuk kell.

Az intézményi ellátást kérelmezni kell, ebben segítenek a helyi önkormányzatok megfelelő irodái. Az elhelyezés határozott vagy határozatlan idejű lehet. A térítési díjakat törvény – önkormányzati rendelet – szabja meg. A térítési díj mértéke függ az ellátásban részesülő jövedelmi és vagyoni helyzetétől és az adott intézményben megszabott térítési díjtól. Az intézményi ellátás célja, hogy a lakók biztonságos és szeretetteljes légkörben leljenek új otthonra a régi helyett. Az idősek magánotthonokba is beköltözhetnek, ezek esetében is többféle ellátás választható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ada nagyon várja a szegedieket

A Tisza menti települések összefogásával fellendíthető lenne a régió turizmusa – hangzott el… Tovább olvasom