Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Szociális szakemberek tanácskoznak Csongrád megyében

Szeged - A Magyar Önkormányzatok Országos Szövetségének Egészségügyi és Szociális Munkacsoportja a Csongrád Megyei Önkormányzattal együtt szervez tanácskozást a megyeháza Csongrád Termében június 17-én és 18-án, kedden-szerdán. A konferencián szerte az országból lesznek jelen szakemberek.
A június 17-én, kedden 13 órakor kezdődő szakmai program keretében a szociális szolgáltatások aktuális kérdéseiről, a gondozási szükségletek vizsgálatáról, a finanszírozási változásokról, az intézményi ellátottak kötelező előtakarékosságáról tart előadást Cziráki Andrea, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium főosztályvezető-helyettese. Kovács Ibolya, a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal főosztályvezetője a szociális törvény módosításáról beszél majd, dr. Csonkáné dr. Balda Ilona, Csongrád megye főjegyzője pedig a Csongrád megyei szociális intézményrendszer működési tapasztalatait osztja meg a résztvevőkkel.

A június 18-ai, szerdai tanácskozási nap legnagyobb érdeklődéssel várt előadását Rácz Jenő, a Gyurcsány-kormány korábbi egészségügyi minisztere tartja, aki most az ellenzéki vezetésű Veszprém Megyei Közgyűlés kórházát igazgatja. A főigazgató az egészségügyi ellátórendszer működtetésével kapcsolatos tulajdonosi, fenntartói dilemmákról, illetve a lehetséges szolgáltatási stratégiákról beszél majd.

A tanácskozás mindkét napja sajtónyilvános, melyre tisztelettel várjuk a média képviselőit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A régi IH-ból csak a vörös lépcső maradt

Szeged - Vége a szocreál ifjúsági háznak, helyette divatos IH Rendezvényközpontunk van. A műszaki… Tovább olvasom