Délmagyar logó

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Szocialista flash mob Szegeden

Szeged - Szokatlan műfajt választottak a politikai üzenet célbajuttatásához az MSZP Demokratikus Koalíció Platform szegedi tagjai, flash mobot tartottak a Fidesz és a KDNP székháza előtt a Victor Hugo utcában kedden délután.
A Fidesz-KDNP feliratú álarcot viselő néhány férfi és nő olyan pólóban volt, amelyen azok az önkormányzati cégnevek szerepeltek, ahol vezetőváltás történt.

Beszédet nem tartottak, egyikőjük a sajtó kérdéseit azzal utasította el, hogy a Fidesz és a KDNP nem kommunikál. Az általuk kiosztott papíron a platform szegedi szervezetének közleménye volt olvasható. E szerint felháborítónak tartják, amit a Fidesz-KDNP önkormányzás címszó alatt művel, és felszólítják a frakciót, hogy „szíveskedjen végre Szegedért dolgozni". „Először az önkormányzati cégeket fejezték le, és hozzáértő szakemberek helyett a barátaik, rokonaik, pártkatonáik foglaltak el minden pozíciót. A már elfoglalt cégekhez átirányított közpénzekkel az általuk is elfogadott költésvetésen legújabban egy 500 milliós lyukat ütnek óriási felelőtlenséggel" – olvasható a közleményben. A résztvevők meghívták a sajtó képviselőit Gyurcsány Ferenc csütörtöki szegedi programjára.

Szocialista flash mob Szegeden. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

A Demokratikus Koalíció Platformot egyébként Gyurcsány alakította meg, a tömörülést az ex-miniszterelnök vezeti. A néhány perces flash mob résztvevői azt mondták, akciójukkal színesebbé szerették volna tenni a szegedi politikai közéletet.

Haág Zalán (Fidesz-KDNP) az akcióra válaszul közleményt adott ki. Ebben az áll, hogy „Gyurcsány Ferenc platformja és pártja nincs abban a helyzetben, hogy erkölcsi ítéletet mondhasson becsületes emberek felett". Szerinte a KDNP az elmúlt négy évben már bizonyított a szegedi közéletben. „Miközben több önkormányzati cég elmúlt nyolc éves működésével összefüggésben szabálytalanságok, sőt bűncselekmény gyanúja merült fel, addig a városi cégeknél az MSZP több jelenlegi vagy korábbi önkormányzati képviselője, képviselő-jelöltje vagy azok családtagjai voltak alkalmazásban, illetve ezekhez a cégekhez számláztak be az általuk vezetett vagy tulajdonolt vállalkozások" – olvasható az önkormányzati képviselő közleményében.

Olvasóink írták

79 hozzászólás
 • 79. balraat 2011. május 12. 00:10
  „Tisztelt Haag Zalán képviselő úr!
  Először is legyen szíves bemutatni, hogy a KDNP hogyan és mivel bizonyított az elmúlt 4 évben.
  Másodszor pedig a beszámlázást legyen szíves megbeszélni Póda Jenő frakciótársával, aki több millió forintért állított ki számlákat a Környezetgazdálkodási Kft-nek és a Piac Kft-nek. Ugyancsak tőle kellene megkérdezni, hogy hová tűnt a Nagybani Piac Kft-től a 80 millió forint, amely ellopását az ő cége által készített szoftver tette lehetővé.
  Harmadszor pedig a jelenlegi helyzet sokkal jobb, amikor hozzá nem értő KDNP funkcionáriusokat neveznek ki cégvezetőnek és rokonokat, ismerősöket tesznek be jól fizető állásokba!
  Arról pedig ne is beszéljünk, hogy eddig semmi eredményt nem tudtak felmutatni egyik önkormányzati cég ellenőrzése során, azaz egyáltalán nem állt meg az az érvelés, hogy azért kell kirúgni a cégvezetőket, mert milyen óriási visszaélések vannak a cégeknél.
  Kérem a tisztelt képviselő urat, hogy hagyja abba a porhintést!”
 • 78. barkzso 2011. május 11. 20:11
  „Lehet ha levették volna az álarcot kiderült volna nincs alatta csak a nagy semmi (senki)...”
 • 77. barkzso 2011. május 11. 20:09
  „Úgy látom részt vett rajta majd mind az összes veres agyatlan :))
  Ez valóban nem "flash mob" de ennek megértését nem várhatjuk el a ballib agyatlan álarcosoktól és újságíróktól...”
 • 76. antikos 2011. május 11. 13:20
  „Darth Vödör nagyúrak:)))”
 • 75. jozko 2011. május 11. 11:25
  „Mentenék a még menthetőt-
  érthető.

  Azért a "monstre produkció" végén az álarcosbál prominenseinek egyike levehette volna az arcáról a maskarát és
  "nyílt sisakkal " adhatott volna interjút - úgyis a sajtófelhajtás volt a cél.
  Ja, és így azonosíthatóak lettek volna, hogy valóban Mszp - produkciót láttunk!

  Mert mi van akkor, ha holnap teszemazt az Mszp elhatárolódik ettől a cirkusztól?
  Akkor nyomozás indul ismeretlen tettesek ellen, akik nagy nyilvánosság előtt megsértették a párt
  jó hírnévhez való jogát egy bohóckodással?

  Kár ezen agyalni: kezeljük annak , ami:
  fajsúlytalan komédia.”
 • 74. Demanda 2011. május 11. 11:17
  „Loool, ez nagyon nem flashmob.

  A flashmobnak már a magyar fordítása - villámcsődület - is megmutatja, hogy ez köszönőviszonyba sincs vele. Flashmob az, mikor sok ember (nem 6db), akik általában nem ismerik egymást (nem egy szervezet tagjai),váratlanul (nem a sajtót odacsődítve) tesznek valami meghökkentő dolgot (nem totál elvárható politikai üzenetet adnak át).

  A demonstrációt, politikai villongást ne nevezzetek már flashmobnak. Látszik, hogy ami jó, vicces, sőt akár mondhatnám trendinek is és független a politikától, azt a politika megpróbálja kisajátítani magának.

  Hogy ezzel mit érnek el? Hogy a politikától amúgy is távol maradó fiatalok azt érzik majd, valamit megint elloptak, beszennyeztek. Ennek eredménye az ellenállás és az utálat. Nem konkrétan az adott oldal felé, hanem a politika, mint jelenség irányába.

  Szóval ha már valami újat akartok kitalálni (kedves Horizont és bandája), akkor legalább legyetek tisztában azzal, hogy azt hogy (nem) nevezik. És lehetőleg ne a fiatalok politikától mentes szórakozását lopjátok el.”
 • 73. unknown 2011. május 11. 09:37
  „Azért szinezi a képet a nyitó oldalon olvasható másikk cikk arról, hogy megvan Gyurcsány új pártja. Ha ez így van, akkor az itt demonstráló fiatalok olyan eszme (és vezető képviselője) mellett küzdenek, ami már süllyed.”
 • 72. dühös 2011. május 11. 08:11
  „"ezekhez a cégekhez számláztak be az általuk vezetett vagy tulajdonolt vállalkozások"

  haha, én ismerek olyan céget, ahol a fideszes tulajdonos és haveri cégei számláznak be, lassan 10 éve...”
 • 71. Figyelő 2011. május 11. 08:08
  „Milyen jogon akadályozták mások közlekedését abban az utcában ezek a maszkos <moderálva>?!”
 • 70. achilleus 2011. május 11. 07:28
  „70. Mogyoró 2011.05.11. 04:59
  Tökéletes példája ez a hozzászólás a összefogásért sürgető, de akivel úgymond összefogni szándékozik, azt azonnal lemocskoló mentalitásnak. Így nem megy, próbáld meg a szomszédodat ilyen stílusban összefogásra szólítani. Garantált az orrbaverés.”
 • 69. Mogyoró 2011. május 11. 04:59
  „Mi van narancsos, féltek a menesztéstől, nem ellenségeskedni kellene hanem összefogni és kihúzni Szegedet a szarból, a gyengébbek kedvéért, együtt-egymásért.
  Szerintem a fehér szín is félelmet keltő szín.
  Narancsosok vegyetek fel rózsaszínű pólót ez illik hozzátok, ugye tudjátok miért.”
 • 68. qrumpli 2011. május 11. 04:42
  „A fehér póló felirattal bennem félelmet kelt
  Kérem intézkedni mert rettegek!”
 • 67. Liberation 2011. május 11. 01:46
  „Zalánnak igaza van, csak sajnos neveket nem említett, így tőle sem tudtuk meg, hogy többek között Póda Jenő melyik családtagja révén jutott (több)százmilliós megrendelésekhez.”
 • 66. maradando 2011. május 11. 01:33
  „MSZP-s "csador" ? Szerencse,hogy nem mentek be egy bankba .”
 • 65. apuka 2011. május 11. 00:54
  „Haág úr! Az ön közleménye kb. erről szól: Ha az MSZP megcsinálhatta, hogy lop csal hazudik, akkor nehogy már mi ne így tegyünk a kétharmadunkkal. Szeretném kérni, hogy részletezze, mit bizonyított a KDNP a szegedi közéletben. Tudja, én buta vagyok, nem látom át. Nyugodtan terheljen a részletekkel. Azt is javaslom, hogy kérdezze már meg az elvtársait, hogy a mai tiszta közéletben hogyan történik a pályázati pénzek és az azokból megrendelt közbeszerzések szétosztása. Csak úgy érdekességből említsen egy tendert, ahol a valóban a legjobb nyert.”
 • 64. rodnás 2011. május 10. 23:40
  „Szerintem az MSZP kapacitása eddig tart ... Erre jók, másra nem!”
 • 63. Buvana 2011. május 10. 23:36
  „Qrcsány Fegyenc remélem csikos és számozott ruhában jön. Az áll neki jól:) Kártékony Feri megint itt akar fröcsögni... ez vicc”
 • 62. jozko 2011. május 10. 23:02
  „Deszkás!
  Az ilyen benyögésekért szeretem a fórumot!!
  !!!!!!!!!!!!”
 • 61. Wacky 2011. május 10. 22:59
  „59. daveedbrown 2011.05.10. 21:40

  Így igaz:)”
 • 60. deszkás 2011. május 10. 22:00
  „Ez aztán a nivó:"Valami köze csak van a cuci párthoz"? Nem ártott volna a magzatvizbe egy cápa.”
79 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tények az implantátumügyben

A Délmagyarország és a Délvilág szombati számában Háhné Balogh Ildikó kálváriájáról jelent meg egy írás. Olvasói levél. Tovább olvasom