Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Szódával, vödörrel locsolt a mórahalmi fúvószenekar

Mórahalom - A melegben tapsikoló tulipánok, kocsiban olvadozó csokinyulak, biciklikormányon himbálódzó nejlonszatyrok napján, húsvéthétfőn volt, aki röviditalért, volt, aki kókuszgolyóért vagy gördeszkáért locsolkodott. Szaxofonnal, vödörrel egyaránt.
Drámai az egy főre eső hervadásveszély a zákányszéki Sutka családban: az édesanya mellett három leánya várja a locsolókat húsvét másnapján. – A régi szép időkben ötvenen is voltak, ma már feleannyian jönnek – mesélte Csilla, a legfiatalabb testvér. Virtuálisan is meglocsolták, egy csevegőprogram segítségével – cserébe interneten küldött egy pirostojás-fotót.

A cyberlocsoló viszont nem fogyaszthatott a kávés, lekváros, diós és sós süteményből – ezekkel főként Zsófia és Nelli bíbelődött – és az üdítőkből, sörből, borból.

Igazi terülj-terülj asztalkám várta a locsolókat Domaszéken is: e sorok írója úgy tapasztalta, a kókuszgolyó a legnépszerűbb édesség. Másutt a háznál található összes rövidital az asztalra került. Nem véletlen, hogy kora délutánra egyre több, megfontoltan csellengő biciklissel futott össze az ember húsvéthétfőn, a melegben tapsikoló tulipánok, kocsiban olvadozó csokinyulak, biciklikormányon himbálódzó nejlonszatyrok napján.

Locsolkodás Mórahalmon és Vásárhelyen - KÉPGALÉRIA

Domaszéken találkoztunk a kicsi Ricsivel – az ötéves kisfiú nem énekel, mint a Hungária-dalban, verset is csak óvodai szerelmének, Grétának mondott.

Szintén lányoknál töltötte a délutánt a mórahalmi Szabados Gábor egy garabollyal és hű biciklijével. 10-15 helyen járt. Márkás gördeszkát szeretne a pénzből. Osztálytársait és azok édesanyját is meglocsolta, így Dobák Attilánét is. – A családtagok ma is meglocsolnak, gyerekek már kevesebben jönnek. Sokan inkább elutaznak – mesélte.

Így tett kissé arrébb a 6. osztályos Gizike is: nem várja a locsolókat, inkább Kufsteinben dzsúdózik egy versenyen. Rengetegen töltötték a napot az Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben is: Frank Attila műszakvezető szerint 2700-an voltak a hétvégén – és még csak április közepét írjuk.

Gábor, a fürdő egyik vendége ugyan már meglocsolta barátnőjét, de a biztonság kedvéért a tus alá is berántotta a láthatóan nem hervadozó Hildát.

Szintén tettek e folyamat ellen a mórahalmi művészetoktatási iskola fúvószenekarának tagjai: idősebb és ifjabb Vastag István, illetve Zombori Zoltán, valamint Czifra Dániel, Árva Béla, Szaniszló Zsolt és Norbert dobszóval, muzsikával állítottak be a kiválasztott lányos házakhoz. Zsebre akasztott szódásszifonnal és vizesvödörrel készenlétben. Nem féltek használni.

Fotó: Karnok Csaba
Tojás és citera a fürdőben

„Meguntam az életemet" – énekelte citeraszó mellett egy idősekből álló társaság az Erzsébet-gyógyfürdőben. Nem hittünk a fenti szavaknak – vidáman, nevetve mesélték, Jánoshalmáról jöttek át egy napra. Míg Magyar Magdolna muzsikált, Lázárné Rózsa elárulta: a fürdőben is várták a locsolókat, tojást adtak nekik.
Telt ház a fürdőkben és a lányos házaknál húsvéthétfőn

Olvasóink írták

 • 3. Ajna 2009. április 15. 11:45
  „Na a cikknek kb. annyi a valódi hírértéke, mint ennek:

  Radikális lépésre szánták el magukat a húsvétkor tüntető nyulak

  - "Nem várhattunk tovább, ma reggel lépnünk kellett!" - mondta el a
  sajtó munkatársainak Vitéz Répafalvy Róbert a Lázadó Húsvéti Nyulak
  Liberális Egyesületének vezetője, akiknek meghiúsult az április 7.-ére
  bejelentett tüntetésük a Kossuth téren, mivel a kormány nem tett
  semmilyen ellenintézkedést azért, hogy ne a nyúl hozza a tojást.

  A ma délelőtti órákban 50 fehér karateruhába öltözött nyúl vonult az
  M1-es autópályára, csapdát állítottak egy tapsifüleseket szállító
  kamionnak, és sikeresen szabadították ki 5000 társukat.

  - "Sokan vagyunk, de nem elegen!" - jelentette ki a vezető - "Mindenki
  csináljon magának még egy nyulat!"

  Közös céljuk, hogy újult erővel elfoglalják a Parlamentet, és
  megdöntsék a "mostani, erkölcstelen kormányt, mely hagyta, hogy a
  gyerekek abban a hitben nőjjenek fel, hogy a nyúl a tyúkkal hál".”
 • 2. cyberlocsolt 2009. április 14. 21:56
  „Szavadon foglak...;)”
 • 1. Cyberlocsoló 2009. április 14. 17:37
  „Igen, a sörért, borért főleg, meg persze a sütiért is kár volt. Legközelebb muszáj lesz elmennem fizikailag is!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megalakult Szegeden a Telin Klub

Szeged - Telin Klub néven civil kezdeményezés alakult a közelmúltban, amely első összejövetelét a… Tovább olvasom