Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Szófogadók és okosak is a Szalma testvérek

Szalma János a negyediket, húga, Bea az első osztályt járta ki – színötösre. Nagy családi egyetértésben érkeztek a szegedi fotózásra.
Nagyszüleik és édesanyjuk kísérte el a kitűnő gyerekeketFotó: Frank Yvette
– Janikával a Szín 5-ös játék történetének mindhárom évében jöttünk – kezdte a család bemutatását a nagyapa, Kardos Sándor. Nagyobbik unokája, Szalma Jani az idén végezte a Madách-iskola negyedik osztályát, és mellette felcsapott rendőrfocistának. A fiúcska rögvest hozzáfűzte, az iskolájuk és a rendőrkapitányság szomszédos egymással, és ő az osztálytársaival beállt a rendőrség kölyökcsapatába. Csatár a kitűnő legény, de nem azért, mert olyan gyors, hanem mert – halljuk a nagyapjától – olyan okos. Mert Jani a focit is ésszel csinál ja, nem hajtja szét magát fölöslegesen. Magától értetődne, hogy ha nagy lesz, focista váljék belőle. Hiszen kedvenc csapatát, a brazilokat is „a mellén viseli".

Jani rajongása ellenére sem focista, sem rendőr nem szeretne lenni. Inkább programozna. A nyáron is leül a számítógéphez, de csak egy-egy órára. Ez ugyanis náluk a családi beosztás: egyórányit lehet netezni naponta, bármikor napközben, édesapa felügyeletével. Jani remekül kezeli a gépet, csetel, megnézi a leveleit, vagy benéz a focis oldalakra.

– Nincs még elképzelésem, hol szeretnék továbbtanulni. Anyának már van – nevet össze anya és fia. A színötös kislány, Bea most végezte az első évet a Karolinában, így reggelente két irányba indul velük édesanyjuk, Szalmáné Kardos Beáta. Beus, ahogy a család szólítja, a rajzórát kedveli, de megszerette a magyart, a matekot is. A kicsi lány cérnavékony hangján elárulja, ha nem kell iskolába mennie, játszani szeret.

– Tengerimalacom van otthon, Tündinek hívják. Nyugodt állat, simogatni szoktam – mosolyog, majd a nyárról mesél. – Esztergomba megyünk a családdal, utána egy zarándokhelyre a horvát tenger mellé. Egy-egy napra pedig átrándulunk a mórahalmi fürdőbe. Anyáék? Tanárok, apa tesit, anya matekot tanít a Hanságiban.

– Nem kell szigor otthon – magyarázza a nagymama, Kardos Sándorné. Jani és Beus okos, szófogadó gyerekek, persze ez már genetikailag kódolva van bennük, teszi hozzá a nagypapa, mire mindnyájan dőlnek a nevetéstől. Úgy tűnik, ő a család fő mókamestere. A gyerekek bólogatnak, igen, mindig mulattat. Annak ellenére, hogy nyugalmazott katonaként alapelve a rend és a fegyelem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gregor József csalódott a mai politikában

Gregor József rosszul viseli az Operaházzal kapcsolatos történéseket, és csalódott a politikában.… Tovább olvasom