Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Szolgáltató cég telepszik Szegedre

Szegedre jön az EDS nevű nemzetközi cég, és itteni központjában 300-350 új munkahelyet hoz létre – jelentette be tegnap Kóka János gazdasági miniszter.
Szegedre jön az EDS (Electronic Data System), a világ egyik legnagyobb informatikai és üzleti folyamat szolgáltatásokat nyújtó vállalata. A társaság Magyarországon az elkövetkező két évben jelentős fejlesztéseket hajt végre. A cég többféle szolgáltatást nyújt, elsősorban távközléssel, a számvitellel és pénzüggyel foglalkozik. Munkatársainak száma meghaladja az 1000 főt.

– Az EDS Budapest és Vasvár után Szegeden is központot nyit – jelentette be Kóka János. A gazdasági miniszter tegnap az SZDSZ gazdasági programját mutatta be Szegeden, ennek során tért ki a várost megcélzó befektetőkre, közülük az EDS-t nevezte meg.

Az adórendszer egyszerűsítését ígérte. – Magyarországon több százezer ember dolgozik azon, hogy adót csaljon, az APEH-nél pedig ezrek dolgoznak ennek földerítésén – mondta. A liberálisok egykulcsos adóbevallása egy kártyalap méretű papíron elférne – fűzte hozzá.

– Eddig az autópálya-építésre koncentráltunk, a következő ciklusban főutak, összekötő utak felújítására, 1200 milliárdos vasútfejlesztésre kerül sor – jelentette ki. Kóka szerint Szeged és Magyarország kitörési pontja lehet a biotechnológia. A szegedi SZDSZ–MSZP jelölt, Sándor Klára a homokhátiaknak a mezőgazdaságra épülő feldolgozóipar fejlesztését ígérte, Szegeden pedig a tudásalapú iparágak betelepülését mozdítaná elő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Választási ígéretek jobbról és balról Szegeden

Szegeden a Fidesz a munkahelyteremtésre, az MSZP pedig az infrastruktúra fejlesztésre helyezi a… Tovább olvasom