Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 11°C Még több cikk.

Szőllősi és Dobó nem indulhat ősszel

Úgy döntött Nógrádi Zoltán választókerületi elnök, hogy Szőllősi Béla jelenlegi szegedi közgyűlési Fidesz-frakcióvezető nem kap befutó helyet a kompenzációs listán, és egyéni képviselőként sem indulhat. Oláh János, városi Fidesz-elnök szerint folyamatos változásban van a politika.
Nem folytatja a helyi politizálást Szőllősi Béla (balról) és Dobó László. Korábban Dobó vezette a Fidesz szegedi önkormányzati frakcióját, jelenleg pedig Szőllősi a képviselőcsoport első embere. Lapunk úgy értesült, hogy sem egyéni jelöltként, sem befutó listás helyen nem szerepelnek az önkormányzati választásokon.

Dobó László nem kívánt lapunknak nyilatkozni. Azt mondta, abbahagyta a politizálást, most szakmájában, jogászként dolgozik. Szőllősi Béla szerint a választókerületi elnököt kell megkérdezni arról, miért nem javasolt esélyes helyet a jelenlegi frakcióvezetőnek.

– A választókerületi rendszert 2003-ban vezették be a Fideszben, ez azt jelenti, hogy a választókerületi elnökök tesznek javaslatot például a helyi jelöltekre. A választókerületi elnök úgy döntött, hogy nem javasol egyéni jelöltként, és nem támogat abban sem, hogy jó helyet kapjak a kompenzációs listán – tette hozzá. Megjegyezte még, hogy sohasem akart mindenáron profi politikus lenni, eddig is a szakmájában dolgozott a politizálás mellett, ezt követően is ezt fogja tenni. Szőllősi sikeres mérnök.

Nógrádi Zoltán mórahalmi polgármester, egyben szegedi választókerületi elnök döntött Szőllősi ügyében. Nógrádit tegnap kerestük, de azt mondta, erről nem nyilatkozik, keressük a párt szegedi elnökét, Oláh Jánost.
Oláh azt mondta, tudja folytatni a városi politizálást Szőllősi Béla, akár a város irányításában is részt vehet majd – azaz ezúttal nem önkormányzati képviselőjelöltként számítanak rá. Oláh elismerte, a választókerületi elnökök szava döntő szerepet játszott abban, hogy Szőllősi csak a kompenzációs lista végére került. – Számítok Szőllősi Béla munkájára, szakértelmére, tapasztalatára – fejtette ki. – Amióta én vagyok a városi elnök, a frakcióval jól együttműködünk – fűzte hozzá. A közgyűlési frakcióból négy képviselő indul 2006-ban egyéni jelöltként az önkormányzati választásokon. Farkasné Pocsai Blankát, Makrai Lászlót, Hüvös Lászlót, Kohári Nándort jelöli a Fidesz, és indul még Szabó László is, aki 2002-ben függetlenként jutott a közgyűlésbe.

– Folyamatos változásban van a politika és a Fidesz is – magyarázta a történteket Oláh János.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lemondott a Móra igazgatója

Két évvel mandátumának lejárta előtt lemondott igazgatói tisztségéről Miklós Mátyásné. A Móra Ferenc… Tovább olvasom