Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Szombat dél óta közlekednek az új Scania buszok

Szombat dél óta közlekednek az új Scania buszok
Az újesztendő első napjaiban forgalomba álltak az első új, alacsonypadlós Scania buszok, amelyek révén megújul a szegedi buszpark egy része.
A  Dél-alföldi Közlekedési Központ (DAKK) Zrt. tizenkilenc korszerű járművet állított forgalomba. Klímás, alacsonypadlós, környezetbarát. Ezek a jellemzői a szegedi tömegközeledésben használt új buszoknak, amelyekben Euro 6-os szabványú dízelmotorok, a leginkább környezetbarát motortípusok találhatók. Ebből a szempontból „a gázos buszokat is lepipálják".
Szombat óta közlekednek az új Scania buszok. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIAÖnnek hogy tetszenek? Írja meg véleményét!
 

Önnek hogyan tetszenek az új Scania buszok?

Szavazok!

Szavazás állása

És ha gondolja, küldjön egy fotót is az új buszok egyikéről az online@delmagyar.hu email címünkre.


A svéd és lengyel együttműködésben készült buszok egyenesen a lengyelországi Slupskban működő gyárból, „saját lábukon" érkeztek Szegedre, mindössze 1200 km van bennük. Az új Scaniákkal a több évtizede készült szóló Ikarus-okat cserélték le. A régi  járművek egy része Kecskemétre kerül, ahol a városi forgalomba állítják majd be a járműveket. A 250 lóerős új buszok kényelmesebbek és mindegyikben van klíma, befogadóképessége pedig nagyjából megegyezik a lecserélésre ítélt típuséval. A DAKK-nál azt várják tőlük, hogy a fogyasztásuk is harmadával kevesebb lesz, mint az Ikarusoké, azaz üzemanyagot spórolhatnak velük.   

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jön majd egy ember, akiről mindenki tudni fogja, ő az

Jön majd egy ember, akiről mindenki tudni fogja, ő az
Mit jövendölnek Magyarországnak az ősi szent iratok? A Vértói szent kurgán megálmodója, Apró Juhász János összeszedte, és elküldte levélben Botka Lászlónak, Vona Gábornak, meg szerkesztőségünknek. Tovább olvasom