Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Szombat éjszakai Dalí-őrület

A Dalí-őrülteké lesz a szombat éjszaka Szegeden: az este 9 órakor kezdődő speciális tárlatvezetésre bárki ingyen mehet be Fekete Házba, aki a katalán művészt idéző sapkát vagy bajuszt ölt, illetve bármiféle módon – festéssel, hennával, tetoválással, jelmezzel – jelzi: igazi Dalí-rajongó.
A Dalí-őrülteké lesz a szombat éjszaka Szegeden: az este 9 órakor kezdődő speciális tárlatvezetésre bárki ingyen mehet be Fekete Házba, aki a katalán művészt idéző sapkát vagy bajuszt ölt, illetve bármiféle módon – festéssel, hennával, tetoválással, jelmezzel – jelzi: igazi Dalí-rajongó. A zárás utáni éjszakai múzeumlátogatásra, melyhez ingyenes tárlatvezetés is jár majd, korlátozott számban belépők is válthatók.

Háromszáz jegyet nyomtatnak speciálisan erre az estére, melyet szombat délelőtt 10 órától lehet megvásárolni a szokásos, tehát nem emelt áron. A különleges estén Papp Katalin művészettörténész, a tárlat rendezője, Tóth Ferenc Tibor, az Országos Széchényi Könyvtár tájékoztatási igazgatója, a szegedi kiállításra készülő katalógus egyik szerzője, illetve Lantos Adriána spanyol kultúrtörténész kalauzolja majd a Dalí-művek között az érdeklődőket.

A kiállítás szervezői a hatalmas érdeklődésre való tekintettel mostantól meghosszabbított nyitva tartással fogadják a látogatókat a hét utolsó három napján. Pénteken, szombaton és vasárnap így már 20 óráig tekinthető meg a tárlat. Azoknak, akik tervezik meglátogatni a kiállítást, a múzeum vezetése azt javasolja, lehetőleg minél hamarabb tegyék ezt meg, most ugyanis még nem kell hosszasan sorban állni, ám a következő időszakra már rengeteg csoport jelentkezett be, így hamarosan jelentős forgalomnövekedésre lehet majd számítani a Fekete Házban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vizitdíj: a szakma úgy gondolja, csak baj lesz vele

Több bajt okoz majd, mint amennyi hasznot hoz – ez a szakemberek egyöntetű véleménye a… Tovább olvasom