Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Szombattól szabad a strand Újszegeden

Szeged - Tegnap a szegedi vízimentők átvizsgálták a kijelölt szakasz medrét, a tervek szerint szombaton kinyithat a tiszai szabad strand. 25 millió forintból újították fel a Partfürdőhöz tartozó szabad szakaszt.
A tervek szerint szombaton megnyílik Szeged szabad strandja a Partfürdőn. A Tiszában fürdés évek óta téma, és a tiltás ellenére gyakorlat Szegeden. Idén nyáron végre kulturált és biztonságos körülmények között lesz rá lehetőség.

Tegnap a szegedi vízimentő szakszolgálat átvizsgálta a kijelölt fürdőhelyet. Olyan tárgyakat kerestek – követ, betont, vasat, uszadékot –, ami balesetveszélyessé tenné a fürdőzést. Legyezőszerűen nézték át a területet. Amikor ott jártunk, a búvár uszadékot talált, ezt megjelölték és eltávolítják. Súlyos következményekkel járhatott volna, ha egy fürdőző a farönkre ugrik.

Seller András, a Szegedi Vízimentő Szakszolgálat elnöke elmondta: a kijelölt partszakasz 42 méter hosszú, a folyóba 20 métert lehet beúszni. 85 méteres hajóutat szabadon kellett hagyni. A fürdésre alkalmas részt bójákkal választják le. A szabad strand reggel 8-tól este 8-ig tart nyitva, ebben az időben két vízimentő teljesít szolgálatot a területen. Egyikük a vízen vagy a parton, másikuk egy elsősegély ellátásra alkalmas faházban. Ha szükség lesz rá, ellátják a napégést, s a strandon előforduló baleseteket is.

Búvár ellenőrzi, takarítja a medret. Fotó: Schmidt Andrea
Búvár ellenőrzi, takarítja a medret.
Fotó: Schmidt Andrea

A Partfürdő ezen szakaszának átalakítása 25 millió forintba került, ebben benne van új tusolók és öltözőfülkék felépítése, a korábban zöld, ma már fehér és bordó körmosdó felújítása, strandfoci-, röplabdapálya, teraszos büfé kialakítása – ismertette Boros Gyula, a területért felelős Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A fürdőzés ezen a szakaszon ingyenes lesz, a Partfürdő medencés, s fizetős részétől mobil kerítés választja el az új szabad strandot. A tiszai strand üzemeltetése évi 4-6 millió forintba kerül majd az önkormányzatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szokások és tárgyak, amikről nem tudnak lemondani

Szeged - Három ismert szegedi avatott be a titkaiba. Megtudtuk, hogy a múzeum igazgatójának mindennél fontosabbak Szeged és a világ hírei. Tovább olvasom