Délmagyar logó

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 19°C | 27°C Még több cikk.

Szombattól teljes lesz a hídzár

Szeged - Szombaton nulla órától augusztus 9-én éjfélig teljes hídzár lesz Szegeden a Belvárosi hídon az új dilatációs elemek beépítése miatt. Már csak a gyalogosok és a biciklisek használhatják az öreg átkelőt.
Teljes hídzár lesz szombaton nulla órától augusztus 9-én, vasárnap éjfélig a Belvárosi hídon. Ezen a kritikus 9 napon a trolik és az autóbuszok sem használhatják a régi hidat.

Aki azt gondolta eddig, általában araszolni kell a Bertalanon Szeged és Újszeged között, mert óriási a forgalom, összetorlódnak a járművek a lámpáknál, az a következő héten megtapasztalhatja, mi az igazi dugó. Az átkelő járművek mennyiségét pluszban 5 autóbusz- és 2 trolivonal növeli.

A Tisza Volán Zrt. a Belvárosi hídról a 2, 71, 60, 60Y, 70 jelzésű vonalat tereli a Bertalanra. A 2-es és a 71-es autóbusz útvonala a következő: Széchenyi tér–Stefánia–Dózsa utca–Novotel–József Attila sgt.–Római krt.–Bertalan híd–Temesvári krt. A 60, 60Y és a 70-es jelzésű busz a Mars tér–Nagykörút– Bertalan híd–Temesvári krt. terelőútvonalon jár majd.

A megszűnő dilatációknál betonozni fognak. Fotók: Frank Yvette

Az SZKT-tól kapott tájékoztatás szerint a teljes hídzár idején az 5-ös trolik csak a Vértói út–Bartók tér, a 7-es trolik pedig kizárólag a Bakay Nándor utca–Bartók tér között szállítják az utasokat. A Bartók tér és az Újszeged Gyermekkórház közötti terelőútvonalon trolibuszpótló autóbuszok közlekednek.

Hogy halad a munka? Boros Péter, a kivitelező Betonplasztika Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: péntek éjszaka, ahogy az utolsó buszjárat átment a Belvárosi hídon, lezárják a feljárókat. Utána már csak a gyalogosokat és a bicikliseket engedik fel. A jövő héten rakják be az új dilatációs elemeket, a megszűnő dilatációknál „összebetonozzák" a kapcsolódó részeket. Ismeretes: az eddigi 5 dilatációs elemből 3-at kicserélnek, 2-t véglegesen megszüntetnek.

Troli- és buszmegállók

A trolibuszpótló járatok Újszeged irányában a Bartók téren 2 helyen, valamint a Széchenyi téren, a Múzeumnál, a Dózsa, a Gál, a Sajka utcában, a Fő fasoron és a Gyermekkórháznál állnak meg. A Bartók tér irányában a következők a megállóhelyek: Csanádi, Vedres, Szent-Györgyi Albert utca, Cipőgyár, Lengyel utca, Dózsa utca, Széchenyi tér, Centrum Áruház, Bartók tér.

A 2-es busz a Széchenyi tér után a Stefánián, a Dózsa utcában, a Novotelnél, a József Attila sugárúton, a Bertalan hídnál, a Temesvári körúton és a Fő fasoron áll meg az Erdélyi tér végállomás irányába (nem megy el a Vedres utca felé). A 71-es terelőútvonala a Temesvári körútig megegyezik a 2-esével, utána a Bérkert utca irányába fordul el (a Liget vendéglőt és a védőnőképzőt hagyja ki). A 60 és a 60Y a Mars térről egyenesen Szőregre megy, és a terelés idején nem érinti a Mikszáth Kálmán utcát, a Széchenyi teret, a Vedres utcát és a Sportcsarnokot. A 70-es végállomása a füvészkert, és szintén kihagyja a Mikszáth Kálmán utca irányába eső, vagyis a belvárosi megállóhelyeket.

Olvasóink írták

54 hozzászólás
 • 54. ifj. Nagy Gábor 2009. augusztus 03. 10:02
  „28. hb 2009.07.31. 15:06
  "a másik hogy azóta a biciklisebbek még sokkal bunkóbbak, de veszélyes is nekik, mert nem tudnak újszeged felé-ha akarnak sem- szabályosan közlekedni :-(((( nagy sz.ar ez az egész!!!"

  Amíg nem volt teljes zár, Újszeged felé az úttesten mehettek szabályosan. Most is át lehet szabályosan jutni, de csak tolva.”
 • 53. kcsillag 2009. augusztus 01. 17:03
  „Tisztelt M_R!!

  Nem tudom, hogy neked mennyire tünt fel de az utóbbi időbe az enbereknek mesztelen is melegük volt nem, hogy még a tűző napon dolgozni. Ha csak azt nézzük, hogy 10-15óráig tilos 15percnél tovább a napon lenni. És az hogy ezt a világ civilizált felén 3-4 éjszaka alatt megcsinálják vagyis nyugaton az jpedig azért van mert nem magyarországi minimálbérért göriznek amik már lassan nem fedezik egy 4 tagú család rezsijét...ilyeneket vegyél számon...mert ha te olyan helyen dolgozol ahol klíma van nem fogod észrevenni hogy kint az emberek összeesnek a Kárász utcán meg munka közben a melegtől....”
 • 52. flexsnake 2009. augusztus 01. 15:37
  „Tudom hogy a híd teljesen jó állapotban volt és csak azért bontogatják mert szeretnék ha nem éreznék jól magukat a helyiek. Ezért volt az Anna kúti csomópont átépítése is és ezért vannak a szobrok a kárászon, azért hogy rosszul érezd magad. HA ennyi bonyodalmat nem bír ki a pici szíved, költözz el az Északi-sarkra ott a hójáróddal arra mész amerre akarsz, illetve amerre tudsz :)”
 • 51. M_R 2009. augusztus 01. 11:41
  „Amúgy nagyszerűek a cikkhez csatolt képek: a melósok beálltak pózolni a fotósnak.
  Mert amúgy napközben ritkán látni olyat aki dolgozik. Álldogálnak, nézelődnek.
  <moderálva durva>

  A világ civilizált felén egy ilyen munkát maximum 3-4 éjszaka alatt elvégeznének.”
 • 50. M_R 2009. augusztus 01. 11:34
  „moderálva sértő”
 • 49. TUTI 2009. augusztus 01. 07:59
  „pm! A kozgyullesben javitjak a hidat???? Csak pofa nagy jobbiknal...ez mar csak igy van!”
 • 48. tarjani 2009. augusztus 01. 07:49
  „Kedves DM! Igazán lehetne cikkezi a Bertalan híd állapotáról is. Vajon mennyit bír? Most, hogy mégy jobban meg van terhelve, nem lesz e tragédia? A szakemberek valószínűleg tisztában vannak a terhelhetőségével. Erről miért hallhatnak?”
 • 47. pmjelolt 2009. augusztus 01. 05:11
  „kedves DM! mikor terveznek online interjut botka "ur"-ral? sok kérdésünk lenne! vagy nem mer ide jönni?”
 • 46. pmjelolt 2009. augusztus 01. 05:01
  „tuti.bent van a közgyülésben a Jobbik?ne irj mar butaságokat!!”
 • 45. TUTI 2009. július 31. 21:38
  „A jobbik egy nagypofaju banda!!!! Most lehet fotoriportot csinalni mennyire nem dolgoznak a hidon!
  De sehol egy korrekt jobbikos, aki kb ingyen tudna lenditeni Szeged sorsan. Ez van!
  CSa a szajuk nagy...de amikor lehetne segiteni szettarjak a kezuket! :(:(:(:(”
 • 44. pmjelolt 2009. július 31. 21:19
  „pm "urhoz" lenne egy tiszteleteljes kérdésem: megy -e pestre szeptember 5 en?”
 • 43. pmjelolt 2009. július 31. 21:11
  „bottka elvtárs!legyenszives hazafáradni szülöfalujába és ott romboljon tovabb!vagy kezdje el épiteni a szocialista szellemvasutat és kösse össze az 5-ös metroval!!”
 • 42. pmjelolt 2009. július 31. 21:10
  „este 7-8 ig volt rálátásom a hidi "munkakra" nos: 1 ember nem dolgozott ez idö alatt. majd éjjel fognak?”
 • 41. TUTI 2009. július 31. 20:19
  „Koszi idealista! De Pontositanam a kerdest!
  Hetkoznap du 2-4-ig kozott mennyi ideig tart a Kossuth-Nagykorut sarokrol a Sportcsarnokig eljutni???
  Akkor is kb 25 perc???”
 • 40. idealista 2009. július 31. 20:03
  „TUTI! Ez a távolság autóval kb. 4-8 perc zöldhullámtól függően általában. Tegnap délelőtt (a kollégám elmondása szerint) 22 perc volt. Szőregről beautózott a földhivatalba (Kálvária sgt.) és vissza 1,5 óra volt, ebből 20 percet vett igénybe az ügyintézés. teljesen kikészült az araszolástól.”
 • 39. Vega 2009. július 31. 19:54
  „ennyi szakértőt egy rakáson. csak tudnám akkor hogy miért nem vagyunk még világhatalom.”
 • 38. TUTI 2009. július 31. 19:51
  „<moderálva off>

  Vki mondani egy meresi eredmenyt? A Kossuth-Nagykorut sarokrol a Sportcsarnokok mennyi ido autoval?? Koszike!”
 • 37. flexsnake 2009. július 31. 17:33
  „moderálva durva”
 • 36. Logaritmus 2009. július 31. 16:09
  „"..Szegeden egy élhetetlen romhalmazzá válik az akarnoknak köszönhetően!"

  Akkor lenne Szeged romhalmaz, ha a hidat nem újítanák fel és úgy járnánk mint a pestiek a Margit-híddal, amelyik lassan szó szerint összeomlik. Akkor lenne romhalmaz, ha nem lenne csatornázás, ha a városi szar és húgy tisztítatlanul ömlene a Tiszába a város alatt, mint 5-6 évvel ezelőtt, amikor még nem volt tisztítómű EU-s támogatásból.”
 • 35. idealista 2009. július 31. 16:09
  „man és E! Sajnos a bicikli halva született ötlet ilyen nagy távolságnál. Volt már olyan nap az idén amikor napsütésben indultam itthonról reggel és felhőszakadásban hozott haza a kollégám délután. A rókusin 25 cm-es víz állt.
  Sokunknak adja fel a leckét ez a helyzet. A Kossuth L. sugárút-Rókusi körút kereszteződésének lezárásával a teljes bejövő és kimenő forgalom meg lesz bénítva. A teljes városrész forgalmát szűk utcákba terelik, torlódás, dugó, késés és türelmetlenség lesz az eredménye, és tisztelet a kivételnek, a munkáltatóinkra, az ügyfeleinkre is jellemző lesz a türelmetlenség egy idő után.
  A belvárosi híd lezárása az előjáték (lásd új híd-nagy körút dugó), akinek meg olyan "szerencséje" van, hogy közlekedésében mind két pontot érinti (mint én) kétségbe esve latolgatja a végkifejletet.”
54 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két óra várakozás Röszke belépő oldalán

Röszke - Két óra várakozás alakult ki a Röszke Autópálya-határátkelőhely belépő oldalán a… Tovább olvasom