Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Szombattól újra fogad a SZUE

Szombat reggeltől újra lehet úszni a Ligetfürdő nagymedencéjében. Három hónap alatt beszerelték a vízforgatót, ezzel a 75 éves medence megfelel az uniós elvárásoknak is. A munkák közben kiderült: az ülőmedence alatt kisebb barlangok képződtek, ezért ezt a fürdőrészt is felújították.
Szombaton reggel hattól újra lehet úszni a nagymedencében. Fotó: Gyenes Kálmán
Három hónap alatt készült el az újszegedi Ligetfürdő hetvenöt éves medencéjének a vízforgató berendezése, ami az uniós szabványnak is megfelel. A nem termálvizű medencéket – az előírásoknak megfelelően – 2006. december 31-éig kell ellátni vízforgatóval, ahol ez nem készül el, nem engedélyezik a használatát.

Eredetileg egy 1996-os kormányrendelet határozott arról, hogy 2002. december 31-éig vízforgató berendezéssel kell ellátni az összes nem gyógyvizes hazai strandfürdőt. Ezt a határidőt később 2005. május elsejére módosították, de kiderült, hogy a fürdők jó része nem végezte el a szükséges fejlesztéseket. A kormány még áprilisban úgy döntött, hogy a strandok tulajdonosai másfél év haladékot kapnak.

Szegeden még tavaly novemberben közgyűlési határozat született a Ligetfürdő rekonstrukciójáról. Nettó háromszázmillió forintot szavaztak meg a csúszdapark és az élménymedence megépítésére valamint az úszómedence fejlesztésére. Az első ütemben, augusztusban átadták az élményfürdőt, szombaton reggel hat órától pedig ismét lehet használni a SZUE vízforgatóval ellátott nagymedencéjét is.

– Korszerűsítettük a medence feletti sátor légtechnikai berendezését is: ezentúl nem gázzal, hanem a termálvíz úgynevezett hulladékhőjével fűtjük – mondta Bánáti Antal, a Szegedi Fürdők Kft. ügyvezető igazgatója, akitől megtudtuk: a SZUE medencéhez kapcsolódó ülőmedencét is fel kellett újítani. A bontás során kiderült, hogy megroppant a szerkezete, a belvíz és a csőrepedések miatt kisebb barlangok képződtek alatta. Ezért a felújítás költségvetését húszmillió forinttal megnövelték, de a fürdőzők a jövőben ülőpaddal ellátott, korszerű gyógymedencét is használhatnak.


Ingyenszauna

A Ligetfürdő harminchármas medencéjét az általános iskolákból szervezetten érkezők továbbra is térítésmentesen vehetik igénybe. A középiskolás és egyetemista csoportok is kedvezményt kapnak. A felnőtt jegyárak száz forinttal emelkednek: ezentúl a belépőért 800 forintot kell fizetni, míg a kedvezményesért 630 forintot. A szaunát viszont ingyen használhatják a vendégek. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Szefo Rt. felvenné a bezáró ruhagyár dolgozóit

Karácsonyig állnak alkalmazásban a felszámolás alatt álló Timax Alfa Kft. dolgozói, a volt… Tovább olvasom