Délmagyar logó

2019. 06. 17. hétfő - Laura, Alida 20°C | 28°C Még több cikk.

Szomorú hírt kaptunk: Elpusztult a Fehér-tavi flamingó

Elpusztult az a rózsás flamingó, amelyet nemrég fotóztak a szegedi Fehér-tavon. A madár tetemén vérnyomokat találtak. Lehet, hogy lelőtték?
„Zavarba ejtő vérnyomokat is találtak a madáron" – adta hírül vasárnap az elhullott flamingót ábrázoló kép mellett a Magyar Madártani és Természetvédő Egyesület Csongrád Megyei Csoportja a Facebookon. Az MME azt írja, az eset további tisztázása érdekében hatósági vizsgálat indul, hogy megállapítsák, mi történt, és „ki tudják zárni a lelövés lehetőségét".

A mediterrán vidékeken gyakori, mifelénk azonban nagyon ritkán látható madár felbukkanásáról lapunk is hírt adott az MME nyomán. Utóbb kiderült, hogy korábban a Vajdaságban, Hódegyházán látták, onnan jöhetett át hozzánk. A természetfotósok több felvételt is készítettek róla, hogy eszeget a lecsapolt tavakon.
A madárvédők szerint gyakran ez a kóborló rózsás flamingók sorsa.  Fotó: Molnár Balázs
A madárvédők szerint gyakran ez a kóborló rózsás flamingók sorsa. Fotó: Molnár Balázs
A tetemét szombaton találták meg.

Az MME írása szerint a kóborló flamingókra gyakran ez a sors vár: a hidegben befagynak azok a vizek, amelyekből a táplálékukat szűrögetik nagy csőrükkel. Ilyenkor annyira legyengülhetnek, hogy már nem tudnak délebbre repülni.


 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb elismerés a fogászati fejlesztésnek

Újabb elismerés a fogászati fejlesztésnek
Az Érték és Minőség Nagydíj után a Magyar Tudományos Akadémia Innovációs Díját is elnyerte a szentesi és budapesti cég közös újítása. A Fixfogsor protézisrögzítési eljárás megoldást jelenthet a műfogsorok problémáival küzdőknek. Tovább olvasom