Délmagyar logó

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -5°C | 2°C Még több cikk.

Szonda Éva kapta a Dömötör-életműdíjat

Szonda Éva kapta a Dömötör-életműdíjat
Szonda Éva operaénekes, a Szegedi Nemzeti Színház örökös tagja kapta idén a Dömötör-életműdíjat - az elismerést és a további 11 díjat szombat este a 18. Dömötör-gálán adták át a nagyszínházban.
A Forrás Hotelben gyülekeztek szombat délután a 18. Dömötör-gálára a díj idei jelöltjei és a támogatók, akik az előfogadás után rendőrségi felvezetéssel luxusautó-flottával érkeztek meg a hagyományos nagyszínházi díjátadóra. Nagykorú lett mára az elismerés, amit 1998-ban a Pálma Reklámstúdió két tulajdonosa, Sztáry Erika és Elekes Zoltán alapított, majd 2006-ban Szeged önkormányzata a városi díjak sorába emelt. Az idei változatos gálát, amelynek műsora a 18 év jegyében szerveződött, és humoros ízelítőt adott az elmúlt és a következő szezonból Barnák László színművész rendezte, az est háziasszonya Bacsa Erika rendezőasszisztens, házigazdája Szívós László színművész volt.
 

A 18. Dömötör-gála képekben
Az évad művészeti teljesítményéért járó díjat a kuratórium a szegedi szimfonikusoknak adományozta – az elismerést Lukácsházi Győző, a zenekar igazgatója vette át az együttes nevében.

A Gyermek Dömötör-díjat a gyermekközönség szavazatai alapján Ferencz Nándor színművész, a Rózsa és Ibolya Rózsa királyfija kapta. A legjobb háttérmunkásnak járó Dömötör-díjat, amit minden évben a színházi dolgozók szavaznak meg, idén Czene Zoltán rendezőasszisztensnek ítélték oda.

Az idei Dömötör-életműdíjat – Bánvölgyi László szobrászművész bronz-márvány kisplasztikáját – Kozma József önkormányzati képviselő, a kulturális bizottság elnöke Szonda Éva operaénekesnek, a Szegedi Nemzeti Színház örökös tagjának adta át. A jeles mezzoszoprán három évtizeden át a teátrum vezető magánénekesei közé tartozott, elénekelte az operairodalom legnagyobb mezzo szerepeit a Carmentől Azucenán, Ebolin és Amnerisen át a Kékszakállú Juditjáig.

Az idei közönségdíjasok

Legjobb színész:

Pataki Ferenc (Tartuffe)

Legjobb színésznő:
Szabó Gabi (Szimpla szerda)

Legjobb operaénekes:
Szélpál Szilveszter (A varázsfuvola)

Legjobb opera-énekesnő:
Kovács Éva (A varázsfuvola)

Legjobb táncos:
Zsadon Flóra (Moderato Cantabile)

Legjobb rendező:
Alföldi Róbert (A varázsfuvola)

Legjobb látványtervező:
Stadler Ferenc (Baby boy)

Legjobb jelmeztervező:
Libor Katalin (Árgyélus királyfi)

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az eső sem tudta elmosni a Deja Vu fesztivál második napját

Az eső sem tudta elmosni a Deja Vu fesztivál második napját
Mintha dézsából öntötték volna, úgy szakadt az eső szombat délután Szegeden. Estére azonban… Tovább olvasom