Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

''Szőnyegbombázó'' ellenőrök Szegeden

Szeged - Dupla ellenőrszám, háromszoros hatékonyság, új módszerek augusztustól az ellenőrzésben a szegedi tömegközlekedési eszközökön.
Megduplázzák az ellenőrök számát, és ezzel megháromszorozzák az ellenőrzés hatékonyságát a szegedi tömegközlekedési eszközökön. Az eddigi 14 helyett 28-an kérik majd a jegyeket, bérleteket a villamoson, trolin és autóbuszon. Átszervezik az ellenőrzési idősávokat is, így amíg korábban jellemzően két ellenőrpár dolgozott, most az átfedéseknek köszönhetően egyszerre hat pár is a járműveken lehet. Változnak a módszerek is: a zsúfolt vonalakon (például az egyes villamoson) szőnyegszerűen ellenőriznek majd. Ez például azt jelenti, hogy ugyanarra a járműre minden második megállóban felszállnak ellenőrök. Időnként csak az elektromos közlekedési eszközöket, máskor csak a nagykörúton belüli szakaszt vizsgálják. Lesz, amikor előre meghirdetik az akciókat.

A fentiekkel párhuzamosan – a júliusi 5-i közgyűlés döntött erről – emelkednek a pótdíjak. Aki jegy és bérlet nélkül utazik, az a helyszínen az eddigi 3000 forint helyett 4700 forintot fizet majd – ez a büntetési tétel drágul a legnagyobb mértékben.

Bálint Ákos, a Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. közlekedés-szervezési igazgatóhelyettes elmondta: az előző évhez képest az utasszám egy, másfél százalékkal, a jogosulatlan utazások száma viszont semmivel nem csökkent. Vagyis a bliccelők aránya nőtt.

Az újításokat augusztustól érzékelik majd az utasok. Az új ellenőrök orvosi vizsgálat, pszichológiai, gyakorlati, elméleti képzés után dolgoznak. Tízen már hétfő óta a járműveken vannak, egyelőre tapasztaltabb kollégáikkal közösen ellenőriznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Piros cipő és ajándékok

Reméljük, hogy sokan velünk játszanak péntek este, és piros cipellőben érkeznek a Marica grófnő Dóm… Tovább olvasom