Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Szorítják vissza a belvizet a megyében

Folyamatosan csökken a belvízzel borított területek nagysága. Ez a nagy erőkkel történő védekezésnek, s az utóbbi napok csapadékmentes időjárásának köszönhető.
A belvízzel borított terület a megyében 11 ezer 350 hektár, ezen belül vetést 370, szántót 2850 hektáron borít víz, de napról napra csökken. Az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság húsz szivattyútelepe a közelmúltig 797 ezer köbméter belvizet juttatott a folyókba, a közbeeső átemelők pedig 102 köbméter vizet továbbítottak – tudtuk meg Dobi László központi védelemvezetőtől, az Atikövizig igazgatójától. Az igazgatóság hatvankét fővel végzi a különböző szükséges belvízvédelmi tevékenységeket, így a vízkormányzási, szivattyúzási, szivattyútelep-javítási munkákat, az uszadékoknak, lefolyásgátló akadályoknak az eltávolítását.

A belvízelvezetésben szerepet játszó nagyobb vizek közül a Kurca egyik szakaszán és a Mágocséri-főcsatornán egyaránt tisztítják a vízlefolyás sávját.

A Szeged és Környéke, valamint a Szentes és Környéke Vízgazdálkodási Társulat területén első fokú, a hódmezővásárhelyi központú Tisza–Marosszögi Vízgazdálkodási Társulat területén másodfokú készültség mellett megy a védekezés. Helyi vízkár-elhárítási fokozat a megyében húsz településen van érvényben: Csongrádon, Makón, Hódmezővásárhelyen, Szegeden s a környékükön lévő településeken.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másfél milliós adomány a szívsebészetnek

Másfél millió forint értékű műszert adományozott egy makói férfi a szegedi szívsebészeti klinikának.… Tovább olvasom